FIT IZZIV: JOGA S POLONO #8

17:09

Osmi teden našega izziva se je že dobro začel, kar pomeni da je čas tudi za našo vadbo joge ;). Počasi se že približujemo koncu, prišli smo do sedečih položajev, kjer delamo pretežno na raztezanju in zasukih.
Če te zanima kako je potekala vadba skozi pretekle tedne, si jih lahko pogledaš na teh linkih:
5. Teden: http://goo.gl/wRJuix 

8. TEDEN: SEDEČI POLOŽAJI, DRUGI DEL
>>> poišči in sledi (follow me ;)) mi tudi na Instagramu, profil @polonayoga - www.instagram.com/polonayoga/ <<<
Začnemo sede (kjer smo tudi prejšnji teden končali).

1. BADDHA KONASANA - METULJČEK
(a) Noge pokrčimo, stopali združimo skupaj. Z rokami primemo stopala, hrbtenico poravnamo. Noge potisnemo navzdo, kolikor lahko.
(b) Položaj lahko držimo tukaj, ali pa se z ravno hrbtenico spustimo naprej navzdol, spet kolikor lahko, in se na najnižji točki ustavimo ter tam držimo položaj. Istočasno lahko še komolce potisnemo ob stegna, na ta način jih potisnemo še malo bolj navzdol.
Na katerikoli točki smo se odločili da se ustavimo, tam držimo položaj vsaj 5 dolgih dihov.2. JANU SIRSASANA – PREDKLON Z ENO POKRČENO NOGO
Iztegnemo levo nogo, desna je pokrčena tako, da stopalo potisnemo ob notranjo stran stegna, koleno je obrnemo navzven. Iztegnjena noga je aktivna – stegenske mišice napnemo, stopalo je v flexu.
(a) Z VDIHOM dvignemo roke in se s celim telesom podaljšamo navzgor.
Z IZDIHOM se spustimo naprej in navzdol s čim bolj ravno hrbtenico. (b) Uporabimo trak, ga zahakljamo za stopalo in se z ravnim hrbtom vlečemo naprej in navzdol ali (c) pa se primemo za stopalo, če ga dosežemo. Iztegnjena noga ves čas ostane aktivna, glava je sproščena. Z trebušnimi mišicami se približujemo stegnu. Držimo 5 dihov.


 3. MATSYENDRASANA (VARIACIJA) – SEDEČI ZASUK
Leva noga je še vedno iztegnjena, desno stopalo pa nesemo čez nogo, na zunanjo stran levega stegna. Obe sednici morata biti tukaj na tleh, hrbtenica poravnana.
(a) Desno roko postavimo za hrbet, z VDIHOM dvignemo levo roko in s trupom podaljšamo navzgor.
(b) Z IZDIHOM se zasukamo v DESNO, levo roko zahakljamo ob pokrčeno nogo. Pogled usmerimo nazaj ali vstran v smeri prsnice. Položaj držimo vsaj 5 dihov.

Nato se počasi odsukamo, zamenjamo nogi – iztegnemo desno in položaja 2 in 3 ponovimo še na to nogo.
Vadbo zaključimo s končno relaksacijo oz. savasano, ki je opisana v 1. tednu.
Ta teden lahko sodeluješ v PILATES GIVEAWAY-u, za nagrado pa dobiš PILATES ŽOGICO! Poišči post na strani Dvigni rit, bodi fit s podrobnimi navodili!You Might Also Like

0 komentarji

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images