Januar in novoletne zaobljube

23:07

Zadnje čase imam res premalo časa za vse in zato tudi zelo redko objavljam. Tole sem se vseeno spravila napisati, ker sem razmišljala že nekaj časa o tej objavi.

Tokrat bom govorila o prehrani. Zadnje čase zelo pazim kaj jem in si vso hrano skrbno sama pripravljam. Tokrat bom z vami delila nekaj receptov.Glede novoletnih zaobljub je malo zavajajoč naslov, letos tega nisem počela. Trdno sem bila prepričana in na zelo dobri poti, da spremenim prehrano. In ja, ko se enkrat spraviš sploh ni težko. V trgovino grem premišljeno, sita in s seznamom kaj rabim. Kupujem si samo osnovna živila, vse drugo si sama izdelujem doma. Ne jem več mesa, oz samo piščančje meso in ribe. Izogibam se cvrti hrani. Enkrat na teden jem pico, to je še edina stvar, kateri se ne uprem. In vsake toliko se prekršim z bonboni ( zelooooo slabo!)
Redno telovadim.
In rezultat je viden, veliko hitreje kot sem si mislila.
Počutim se boljše, imam več energije, uživam v pripravi hrane. Predvsem VEM kaj jem!

 Se opravičujem za slabše fotografije, posnete so bile s telefonom.

PALAČINKE






Dejansko je tole moj najboljši in najhitrejši recept za palačinke za 2 osebi. Iz te mase nastanejo 4 debelejše palačinke, ko jim dodam še maline in jagode, ter banane pa je to lahko že kot posamezen obrok.

Vse sestavine dodam kar v blender za smoothie, 5 min in je narejeno oz zmešano.

Za 4 debelejše palačinke potrebujemo:
3 žlice ovsenih kosmičev
2 žlici polnozrnate moke
2 žlici pirine moke
2 žlici kokosove moke
2 jajčna beljaka
2 merici whey proteinov
mandljevo mleko

Vse skupaj zmešamo in pečemo na kokosovi masti.

Za nadev uporabim kar banano (veliko boljša je če je precej zrela), ter tople gozdne sadeže oz v mojem primeru sem na kakavovem maslu pogrela jagode in maline.

DOMAČA ČOKOLADA



Prava, ena in edina. Zelo preprosto pripravljena.
Za pripravo potrebujemo kakav v prahu, kakavovo maslo in svež kokos.
Kakavovo maslo kupujem v trgovini Vita Care in mi je daleč najboljše, svež kokos pa sem kar sama izrezala vn iz kokosovega oreha. Kokosovo mleko sem uporabila za smoothie.

"Recept" je zelo izi in pripravljen v 10 min. Kakavovo maslo samo stopimo, dodamo kakav in vlijemo v modelčke za maffine. Na dno sem dodala nekaj koščkov kokosa (svežega, ker je veliko boljši), ko se je čokolada na pol shladila pa sem kokos dodala še po vrhu.
Veliko bolj okusna od drugih čokolad, okus pa je neka tolažba, spominja na Bounty :D


You Might Also Like

10 komentarji

  1. Vse pohvale za ta korak.
    Na začetku sem imel podobno situacijo, ker niti sam nisem verjel, da bom zdržal brez mesa, saj sem bil velik mesojedec. Od tega je že 11 let in ga niti ne pogrešam več, pa tudi na piknikih ne pridem v skušnjavo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz se mu drugače ne nameravam odpovedat, ker mi je zelo dobro in piščanca/purana zelo rada jem..
      Mi je pa drugo meso prišlo zelo proti...

      Izbriši
  2. Tako ali tako sem že lačna, je čas za kosilo.. Pol pa še naletim na tako okusne zadeve, sploh palačinke mi delujejo omamno dobre... Mmmm..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, to je zelo slabo, da si lačen in gledaš recepte ;)

      Izbriši
  3. Ful fajn za to tvojo odločitev :) Jaz sem se lani oktobra odločila, da bom pazila bolj kaj jem .. in se počutim super:) Glavno je itak, da se dobro počutiš in da maš več energije :) Da se pa nekajkrat pregrešiš je pa itak človeško :) Z domačo čokolado sem pa jaz zadnje čase kar obsedena :) najraje si naredim tako z oreščki :) mmm :)) in pa te tvoje palačinke tudi zgledajo zelo okusno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz isto, veliko veliko boljše se počutim! :D
      To da se pregrešim me pa sploh ne zanima več, vsake toliko ;) Jaz si delam to verzijo čokolade redko, si pa ponavadi dam če delam kar mandlje not, kokosovo moko ali pa makadamijo, pride ful okusno!

      Izbriši
    2. Ja saj, daš pač not oreščke, ki jih imaš rada :) Jaz sem zadnjič dala mandlje, lešnike pa še pistacije, ki so presenetljivo dobre bile:) Pa pol tu pa tam kokosovo moko.. Al pa mandljeve lističe:) Pač kaj imam takrat doma :)

      Izbriši
    3. Ufff pistacije, dober predlog, bom sprobala! Verjetno mora bit res super :D

      Izbriši
    4. Je ja :) Seveda jaz sem delala s tistimi ko niso slane, ker sladko slano mi nekak ni dobra kombinacija :D pa še tak zanimivo zgleda, ko vgrizneš, pa je zeleno :D

      Izbriši
    5. Jutri sprobam ker imam namen delat nove :D

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images