BOŽIČNI WISH LIST & IDEJE ZA DARILA

16:47

Letošnje božične praznike, lahko sicer rečem prihajajoče,  sem bolj dobrodelna, sodelovala sem v akciji Božiček za en dan, kjer smo obdarili tri otroke ter božiček za starejše, pomagala pa bom tudi v skupini Pomoč slovenskim otrokom. Če bi rad naredil nekaj dobrega se lahko obrneš na katero od dobrodelnih ustanov in pomagaš nekomu polepšati praznike.

Vseeno verjamem, da vas je tukaj kar nekaj, ki v zadnjem trenutku lovite darila, ideje in vse možne načine kako bi podarili nekaj kar že niste.
Pri nakupovanju ponavadi upoštevam sveta pravila ki so :

1. Ne ponavljaj se vsako leto
2. Darila kupuj premišljeno, pomisli kaj bi bilo obdarovancu všeč
3. Drzni si, poseži po unikatnih kosih ali pa večnih klasikah, ki pridejo vedno prav
4. Čokolada je vedno dobra ideja, lahko pa jo pripraviš tudi sam
5. Doma izdelana darila naredijo še vedno super vtis
6. VINO, VINO, VINO

Izogibam se gneči v trgovinah, v hladilniku imam komaj kaj hrane, večino daril izdelam sama ali pa jih naročim kar preko spletnih trgovin....

Ulov nekaj izdelkov, ki jih bom letos podarila ali pa bi si jih želela dobiti...tokrat delim s teboj, morda dobiš kakšno idejo ali pa nov izdelek, ki se ti pridruži na "wish listi 2017"
Če ne drugega spoznaš kakšno novo znamko ali domačega ustvarjalca, morda celo spletno trgovino.

Z Nuxe izdelki ne moreš zgrešiti, tokrat ti priporočam, da si ogledaš linijo REVE DE MIEL <3
Si že slišala za kultni balzam za ustnice v lončku? Nekaj mojih najdražjih bo pričakal pod smrečico... <3 



Ste že slišali za Magic Planner? Ustvari si sanjsko leto 2017? Sicer pa, preizkušeno najboljši planer, ki me bo spremljal tudi v letu 2017.
Zakaj je tako poseben?
Ker je vidno narejen z ljubeznijo, veliko mero pozornosti in je predvsem UPORABEN, trdne platnice, ki preživijo metanje po torbicah in trde strani, ki se ne tržejo.
Na voljo ga imaš v več izvedbah in barvah, zato ne dvomim, da ne boš našla pravega zase. Aja, za vse mamice, imajo res zakon "mami planerje" :D


Decleor me je letos presenetil s čudovitimi, minimalističnimi embalažami. Kozmetika nekoliko višnjega cenovnega razreda, ki se jo splača kupovati v darilnih setih.


Opi pa s kolekcijo, meni ljubo stilsko ikono Audrey in čudovitimi odtenki, vedno modno rdečo, pinki ter baby modro <3 


Če se vrnem do domačih ustvarjalcev, pri meni posebno mesto zasedata zakonca, ki ustvarjata pod znamko 4kids and us. Domače, naravno, minimalistično, odlično, vsestransko uporabno.
Izdelki so naravni in zato primerni za vse starosti in predvsem za tiste, ki imate občutljivo kožo.



Tudi Kozmetika Afrodita je letos pripravila OGROMNO setov in med njimi zagotovo najdeš kakšnega, ki ti bo ustrezal. Za vse starosti, želje in za oba spola.
Mene je tokrat prepričala spodnja kolekcija gela za tuširanje, kreme za roke ter tekočega mila za roke.

 L'Occitane je kot vedno poskrbel za praznično vzdušje in barvite darilne embalaže. Pri njih najdete kar nekaj setov, tako novejših kolekcij, kot tudi "starih" in nepogrešljivh, kot je mandljeva. Ta set je pri meni na prvem mestu, zato upam, da bo božiček to prebral. :D



Melvita je znana po najboljših oljih, zato imej v mislih pri izbiri daril, da je arganovo olje vsestransko. Lahko mu dodaš tudi spodnji piling z delci argana. Aja, sama prisegam tudi na jojobino ter šipkovo olje, ki delata čudeže na koži obraza.



The body shop, ki ga sicer pri nas ne dobite, se je pa vredno zapeljati nekoliko dlje. Nori vonji, krasne embalaže ter praznična pakiranja, ki jemljejo dih.


Nekje na vrhu moje WISH LISTE je zagotovo tudi znamka Too Faced, z novo paletko in praznično kolekcijo ni mogoče zgrešiti. Obisk Sephore bom sicer preložila na januar.



Moj favorit, embalaža pa čisto v stilu. Dior Jadore. Zraven lahko dodam tudi D&G The One, Chanel Chance ter Burberry Body.



Pred kratkim sem odkrila še eno čudovito spletno trgovino, Allegria Trgovina je ime na Facebook strani in vsekakor priporočam ogled. Na njej najdete prelepe praznične oblekice, čevlje ter še veliko drugega. V oči mi je padla tale torbica, ki je klasična črna in pristaja res povsod.



Arton wooden bow ties pa sta domača oblikovalca, ki ustvarjata iz lesa. Pri njiju najdete ogrlice, zapestnice, metuljčke, prstančke... Tukaj navijam za moško darilo, metuljčka iz fotografije. Tudi sama imam svoj kos, zapestnico, za katero vedno prejmem pohvale.


 Še ena oblikovalka, ki prihaja iz Primorske pa je Hana Karim, ki ponuja unikatne kose keramike.
Morda se jo kdo spomne po čudovitih ptičkih? Hana me vedno spomne na pomlad.


Tejajeglichdesign pa je mlada ustvarjalka, ki je postala poznana s torbicami, ki so res posebne in vsak kos je unikaten. Pri njej najdete od manjših do večjih torbic pa tudi denarnice. Šiva tudi torbice po naročilu, zato je letos lahko ona tvoja božička :D


 Tiste, ki ste iz Obale ste zagotovo že slišale za trgovino Kaos, ki se nahaja čisto v centru Kopra, nasproti promenade in čisto blizu slavne Capre.
V njej najdete nekaj neobičajnih kosov oblačil in obutve po dostopnih cenah. Meni najljubši kos so roza čeveljci na fotografiji <3



V zadnjem času nadvse rada spremljam Laro Bernot, ki ima čudovite minimalistične kreacije, včasih v kričečih barvah ki ti prav polepšajo dan. Nekaj na njej je zelo posebnega in takoj mi je padla v oči.



Še ena domača ustvarjalka, ki se najde na moji WISH LISTI pa je Mateika Handmade, ki jo lahko najdete na Facebook strani pod zgoraj navedenim imenom.
Ponovno, tudi tukaj mi je všeč njen minimalističen slog.




Ko smo pri nakitu, z veseljem omenim tudi Monique, ki bo všeč vsem, ki imate radi "načičkano" in pisano. Pri njej sem zasledila tudi nahrbtnike, ki so letos zelo popularni.


Ob vsej izbiri nakita in slinjenju nad ogromnimi ogrlicami, ki lepo pristajajo na črno obleko pa sem našla tudi spletno stran, Perla.si, ki ponuja nakit po ugodnih cenah.


Najslajše sem prihranila za konec, Nekje globoko v meni je zapisano, da obožujem ročno narejene izdelke, ker se zavedam koliko truda je vloženega v izdelavo, koliko znanja, neprespanih noči in predvsem ljubezni. In kako lepo je to, ko je izdelek unikaten, po možnosti narejen čisto in samo za nas?
Če odskakljaš na Facebook stran Štrikula pa verjamem, da boš našla nekaj zase ali za najbližje.



Svetleče, zaljubljeno in sanjsko 2017.....
Kristina

You Might Also Like

1 komentarji

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images