POLETNA KOZMETIČNA KOŠARICA

22:08

Sicer bi lahko rekla tudi jesenska...na kup sem zbrala izdelke za nego kože na obrazu v poletnem času, dodala pa sem tudi gel-kremo za telo, ki me je prepričala in moj najljubši 4kids izdelek- mleko proti celulitu.
Poleti sem iskala predvsem vlažilno nego, stran od težkih krem in odstranjevalcev.



Bioderma Hydrabio krema*
Bioderma krema je namenjena hidrataciji kože. Tekstura kreme je srednje lahka, se lepo vpije- na koži še vedno pusti kot nekakšen rahel filter, ki pa meni ni moteč. Na moji dehidrirani koži se je zelo dobro obnesla, v poletnih mesecih sem jo uporabljala skoraj vsakodnevno. Je precej vlažilna in hkrati hranilna, če sem zvečer potrebovala še dodatno nahraniti kožo pa sem kremi primešala še kapljico ali dve jojobinega olja.
 Sama embalaža kreme je super, lahka, plastična, zraven je priložena tudi palčka za zajemanje kreme. Sicer je sama ne uporabljam, je pa veliko bolj higienska. Kremo vedno zajemam z umitimi rokami.
Za 50 ml kreme boste odšteli nekje 18 €, kar je precej solidna cena.

4kids and us mleko proti celulitu
O tem mleku sem napisala že veliko. Zakaj se vedno znova vračam?
Ker je naravno, ima krasen vonj, mojo kožo naredi gladko in napeto. Saj veste, čudežev ne naredi, sama pa se veliko boljše počutim, ko dam nase nekaj naravnega, še boljše lokalnega. In ker rada podpiram domače izdelovalce. Njuna zgodba je krasna, tako kot njihovi izdelki.
Če se vrnem na mleko, je precej tekoče, lahko mazljivo, lepo se vpije, vonj je svež in zeliščni.
Cena za 100 ml je 24.90 €

Biotherm Aqua-gelee
Nekakšen gel, ki služi kot rahla navlažitev kože v poletnih mesecih. Uporabljala sem ga kar na plaži za sprotno vlaženje kože. Gre za res lahek gel, po teksturi me spominja na aloe vero. Vonj ima svež in citrusni, rahlo limetast. 
Ne gre za noben presežek, če sem iskrena ne vem ali bi si kupila večjo embalažo, saj imam raje olja in masla za telo. Je pa odlično služil za nego poleti, ker se takoj vpije in ne pusti mastnega filtra na koži. Tisti pa, ki imate bolj suho kožo se definitivno ne bo dobro obnesel.





Chanel Hydra Beauty Nutrition
Gre za nekakšno "močnejšo" kremo, ki je namenjena normalni do suhi koži. Je precej gosta, kljub temu je lahka za nanašanje in se hitro vpije. Ima precej intenziven vonj, zaradi katerega se ne bi odločila za nakup večje embalaže. Pa tudi zaradi cene (med 60-70 € za 50 ml), saj krema ni noben presežek, mi je pa odlično koristila v poletnih mesecih, ko sem potrebovala malo več vlage. Vzorčki so super za kozmetične torbice in potovanja.



Bioderma Hydrabio H2O*
Gre za micelarni losjon, ki je namenjen dehidrirani koži, odstranjuje pa tudi vodoodporna ličila. Poleti je bil moj zvesti spremljevalec. Z lahkoto odstrani vsa ličila, kože ne izsuši, ne draži, pa tudi pekoč občutek na predelu oči se ne pojavi. In še mali trikec za vse, ki imate probleme z odstranjevanjem ličil, predvsem maskare....vatko precej namočite in prislonite za 10 sekund na oči, povlecite in postopek še enkrat ponovite.


Mirati face wash*
Izdelek, ki ne vsebuje parabenov, sintetičnih dišav, SLS in ftalatov. 
Izdelek sem uporabljala za umivanje obraza, zvečer in zjutraj. Ob prvi uporabi se mi je zdel nekoliko drugačen od ostalih, je veliko bolj "gelast" in zelo dišeč. Kožo na obrazu globinsko očisti, je ne draži in je ne izsušuje. Diši čisto limončkasto, poletno, vsebuje pa tudi aloe vero, ki kožo navlaži.
Mirati me je pozitivno presenetil, zato bom z veseljem še kdaj pokukala k njim.

 L'Occitane Immortelle cleanser
Čisto na kratko o tem izdelku, saj ga na žalost ni več v prodaji, sem pa izvedela pravočasno in takrat pokupila vse zaloge.  Gre za "agresivnejši" čistilec, ki naredi precej gosto in močno peno, iz obraza odstrani tudi sledi ličil. Kljub temu, da je agresivnejši mi ne izsuši obraza, je pa vseeno precej punc reklo, da jim, zato predvidevam, da res ni primeren za tiste z res občutljivo in suho kožo.

Terra Naturi piling
V iskanju cenejše varjante pilinga, ki bi bil tudi manjši in tako primeren za odhod na morje sem našla tega. V Milerju vas čaka na oddelku nature, cena je nekaj čez 2 €, za ta denar pa se lahko skrijejo skoraj vsi ostali. Boljši mi je od Melvitinega, vseh Garnier in Himalayinig pilingov, ki sem jih uporabljala. Gre za srednje grob piling, z aloe vero. Obraz globinsko sčisti, ga ne izsuši. Je precej gost, zato sem ga vsake toliko vmešala kar v gel za umivanje obraza. Všeč mi je bil tudi zaradi piling delčkov, ki niso preveliki.


Izdelke označene z zvezdico ( * ) sem prejela v test.

Kateri pa so bili vaši poletni favoriti? Ste našli kakšnega skupnega?

Čudovito jesen vam želim, jaz sem še vedno pod vtisem poletja.
Kristina

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Ohh <3

    Tudi meni je 4kids and us mleko super <3

    Same luškane zadeve si izbrala, mene sicer Mirati ni pretirano navdušil, mi je bil pa čisto OK :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni so oni in zgodba itak... <3
      Si sprobala še kaj drugega od Miratija?

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images