2015 : NAJLJUBŠE ZNAMKE, BLOGGERKE IN IZDELKI / BEST BRANDS, BLOGGERS AND PRODUCTS

13:07

Leto 2015 se počasi poslavlja.  Zame se je začelo katastrofalno, nadaljevalo pa vedno boljše.
Za 2015 imam kar precej posebnih spominov.
Iz področja, ki vas zanima je to definitivno L'occitane nega ki je potekala spomladi, #BBMULJ ki ga je organizirala Nika Veger in seveda še L'occitne Pierre Herme dogodek, ki je poskrbel za dozo sladkorja, kozmetike in odličnega druženja.

Kaj bom tokrat predstavila?
Pa naj bo to "poročilo" leta 2015.

O mojih najljubših znamkah, ustvarjalkah zanimivih blog zapisov, mojih najljubših izdelkih in pridobitvah. Čisto na začetku pa tudi o najbolj branih objavah v letu 2015.



Največkrat brane objave v letu 2015
Če kliknete direktno na napis o najbolj branih objavah vas poveže direktno do objave.




Najljubše znamke v 2015

1. L'occitane
Znamka, ki me je razveselila spomladi s kolekcijo Potonika, z razvajanjem pa nadaljevala z medeno kolekcijo, ki je bila za moje pojme terna in leto 2015 zaključila z odličnim druženjem in predstavitvijo nove gurmanske kolekcije  L'occitane  Pamplemousse Rhubarbe, Miel Mandarine in Jasmin-Immortelle-Neroli.

2. AlpStories
Sestavinsko odlična naravna kozmetika, ki je nekje v začetku leta prišla na naš trg.
S cim so si zaslužili mesto najboljših? Z vrhunskimi izdelki, najbolj sta me prepričala arganovo olje in šampon aloe vera.
Ste že slišali za robota Balthazarja? Tukaj gre pa samo še za dodaten plus za tako genialno poslovno idejo. Če še niste slišali pokukajte na njihovo stran in preverite kaj sploh Balthazar počne.

3. Kozmetika Afrodita
Naša znamka, na katero sem zelo ponosna. Letos so na trg poslala veliko novostih, približali so se mladim in njihovim željam. Nadgradili so tudi embalaže.
100 % SPA linija je izstrelila Afrodito v zvezde.
Za vse, ki ste na tekočem pa na police prihaja nov body mousse, ki me je že očaral. Več o tem kmalu.

4. Dvorec Trebnik
Ponovno naša znamka, ki je z linijo DT požela velik uspeh.
Gre za enostavne izdelke, ki so sestavinsko odlični in namenjeni predvsem mladim.
Na mesto najboljših jih sicer postavljam zaradi linije Rakitovec, ki me je kupila. Kaj pa sestavine? Odlične!

5. Melvita
Melvita ima čudovito zgodbo s čebelico, njihovi naravni izdelki so me očarali in letos je pristala na mestu mojih najljubših znamk. Cvetne vodice in olja so preprosto najboljše. Prišepnili so mi, da prihahajo v kratkem novostih, tako da jih že nestrpno pričakujem.


Seveda so me letos prepričale tudi mnoge druge, nekaj takšnih, ki so mi ostale bolj v spominu in sem večkrat posegla po njih pa so: Essence, Vichy, Balea, Oriflame in LCDM.


Najljubše bloggerke leta 2015

Tukaj je bila moja odločitev težka, saj spremljam skoraj vse naše bloge in kar nekaj tujih. Pri tej objavi sem se omejila na naš krog in v njem so se znašle sledeče:

Prikupna blondinka Ajda, bivša miss športa, navdušenka nad kozmetiko in modo piše blog Ajda's.
Na njem zasledite čudovite fotografije, objave ki so napisane v obliki zgodbe. Če vas zanima kako do sijočih las je Ajda pravi naslov. V letošnjem letu (Ajda ne zameri) pa se mi vse njene modne in kozmetične objave lahko skrijejo, jaz sem se zaljubila v njene objave o potovanju na Bali.


Mateja je bila prva punca, ki sem jo spremljala. Našla sem jo čisto naključno med iskanjem izdelkov za nego las. 
Njeni posti so obsežni in podrobni. V objavah dobim res natančne opise in swatche izdelkov po katerih se kasneje veliko lažje odločim za nakup.
Poleg čudoviti fotk me pritegnejo realne ocene, fotografije ki povedo več kot tisoč besed.
Za moje pojme sodi Mateja v sam vrh.


Blog zapiski nastajajo pod prsti mlade mamice Monike.
Njen blog spremljam dobro leto, pritegnila pa me je s simpatičnostjo in prijaznostjo.
Monika je daleč najbolj topla oseba kar jih poznam.
V letošnjem letu so se njene objave zelo izboljšale, fotografije pa so postale veliko privlačnejše na pogled.
Na njen blog večkrat pokukam predvsem zaradi ljubezni do Melvite in naravne kozmetike nasploh.


Seveda ne smem pozabiti še na ostale, ki jih prav tako zelo rada spremljam in jim vsakodnevno sledim.
Tukaj bi omenila našo mamo Gejbo Parokeets, Aleksandra Rose Blog, Taya-My Little Beauty World, Passing Fancy, Katja-Viva La Vida Blog, Tara-The Beauty of Nail Polish, Nothin'¸fancy Really, Beautyfullblog, Angel Beauty blog,  Mad About Red.
Našla bi jih seveda še kar nekaj.


Najljubši izdelki leta 2015
P.S Z veliko označeni izdelki so direktna povezava do blog ocene.


Za nego obraza so letos moji favoriti L'occitane, Melvita in Vichy.
Serum ali izboljševalna esenca L'Occitane Pivoine Sublime je odličen izdelek za uporabo pod kremo, saj poenoti polt, ji doda sijaj in hkrati preprečuje mastenje kože. Nad esenco uporabljam kremo L'Occitane Pivoine Sublime, ki odlično nahrani kožo in jo pripravi na nanos podlage.
Če potrebujem samo več vlage posežem še po Vichy Aqualia Thermal kremici ali bolje rečeno gelu za področje okoli oči. Ponavadi ga mešam z jojobinim oljem, uporabljam ga večinoma zvečer. Koži doda sijajo in potrebno vlago.
V kolikor potrebujem kremo, ki je lahka in hkrati dovolj hranilna, pa še sestavinsko odlična pa imam Melvitino Plumping Radiance.


Letos sem se začela zavedati tudi pomena uporabe olj. Govorimo o čistih, hladno stiskanih oljih, ki so pravi čudež za kožo.
Ko potrebuje moja koža samo malo vlage in je rahlo izsušena zaradi mraza uporabim jojobino olje Adria Spa. Jojobino olje uporabljam tudi ob večernih negah obraza.
Ko je moja koža precej izsušena pa nanjo nanašam AlpStories arganovo olje, ki je res vsestransko uporabno. Sama ga uporabljam celo za izsušene roke, lase, dodajam pa ga tudi kremam za obraz.


Še dva odlična šampona, čisto druga skrajnost. Naraven šampon AlpStories Aloe Vera je odličen čistilni šampon. In kljub strasti do naravne kozmetike me naravni šamponi niso prepričali, ta pa mi naredi čudovite lase. Primeren je za občutljivo lasišče in odlično odstranjuje prhljaj.
Kerastase Discipline Bain Fluidealiste je frizerski šampon, ki se obnese odlično na suhih in slamnatih laseh. Na mojih je naredil pravi mali čudež, saj jih je odlično obnovil in poživil, kar je še bolje.las mi ne masti. V kolikor ga uporabljate skupaj z masko pa je rezultat še boljši.


Kerastase Soleil Masque je poletna verzija maske za lase, sama pa jo uporabljam čez vse leto, ker ima odličen učinek na suhe konice. Maska je namenjena poletni negi las, ko so lasje izpostavljeni soncu in so posledično tudi suhi. Ker imam sama takšne lase večinoma vse leto (sploh spodnji del las, kljub rednemu striženju) zato  se poslužujem maske že od poletja.
Balzam zelo redko uporabljam, v večini primerov so ga zamenjale maske.


Ocene teh dveh izdelkov še nimam na blogu, bodo pa kmalu pristale.
Gre za krasna izdelka, nižjega cenovnega razreda, ki sem jo dobila v iskanju cenejše različice Shiseido Ibuki Cleanserja.
Prvi, Balea je podobna verzija Ibukija, samo da je malo manj gosta in morda bolj izsuši kožo na obrazu.
Himalayo pa sem dobila za darilce od čudovite Monike, ki je lastnica Sugarlove bloga.
Gre za zelo nežen izdelek za čiščenje obraza, ki zelo dobro očisti obraz. Primeren je za normalno do mešano kožo, vendar bi sama rekla, da se odlično obnese tudi na suhi koži.


Dva čistilca obraza, ki sem ju sprobala naključno in sta mi postala všeč.
Vichy Purete Thermal Cleansing Micellar Oil ali olje za čiščenje obraza, ki ga sama uporabljam malce drugače, kot naj bi ga.  Dam ga  na vatko in nato z njim odstranim ličila. Všeč mi je, ker nežno odstrani ličila in ne izsuši kože.
Zavijete kdaj v Lidla? Jaz zelo redko, vendar rada preizkusim nove izdelke. Cien Refreshing Facial Toner. Nikoli ga nebi uporabljala kot tonik za obraz, ker imam Melvitine. Na drugem mestu ima alkohol, ne razumem zakaj bi kdo to puščal na obrazu. No, seveda je potrebno razlikovati med dobrimi in sladimi alkoholi, ampak.... 
Uporabljam ga za odstranjevanje ličil. Z lahkoto odstrani vsa ličila, pa naj bodo še tako močna.
Cena je smešne 3 €.


Ah Melvita in cvetne vodice, Z njimi me je okužila naša Katja, blog Viva La Vida.
Uporabljam jih za vse. Kot tonik, za fiksiranje ličil, osvežitev kože v poletnih mesecih.
Melvita Geranium Floral Water je tista, ki me je najbolj prepričala. Vendar se v njeni družbi odlično znajde tudi vodica damaščanske vrtnice in sivkina cvetna vodica.


Pilingi...moja najljubša razvada. Vedno rada odkrivam nove in rada se vračam k mojim favoritom.
To so večinoma pilingi na oljni ali masleni osnovi, saj naredijo mojo kožo mehko in nahranjeno.
Pod moje favorite spada Afrodita Spa piling, ki ga žal ni na fotografiji, saj mi je zmanjkal.
Letos me je Oriflame pozitivno presenetil in pod favorite dajem tudi njihova dva pilinga. Prvi je Milk&Honey Gold sugar scrub, ki je zelo močen piling, drugi pa Oriflame Swedish Spa- gre za oljni piling ki ima zelo fine male delce, ki pustijo mojo kožo nahranjeno.
Tudi L'Occitane Melting Honey linija je bila letos pravi uspeh, še preden sem prišla do masla za telo in novega pilinga sta bila že razprodana. Piling je sestavljen iz sladkorja in karitejevega masla. Gre za zelo gost in trd piling, ki je tudi precej grob. 


Če je govora o kremah in maslih za telo imam sama več kategorij. Za zimske mesece potrebujem res močno nego, to pomeni maslo, ki nahrani suho kožo. Afrodita 100 % Spa maslo za telo je med mojimi favoriti zaradi kremaste teksture, poleg tega odlično diši in mi naredi kožo zelo mehko, ter nahranjeno. 
L'Occitane Jasmin-Immortelle-Neroli je novejša pridobitev, za vsak slučaj pa sem odhitela kupiti še eno, saj me je vonj res prevzel. Gre za srednje lahko kremo, ki vseeno dovolj nahrani kožo.
L'Occitane Verveine Agrumes je poletno mleko za telo, ki poskrbi za rahlo vlaženje kože in odličen vonj po agrumih. Poleti sem mu bila kar zvesta, za pozimi pa je premalo hranilen.
Ko uporabljam moj najljubši parfum pa vedno zraven dodam še losjon za telo D&G The One, ki diši kot parfum, le nekoliko manj intenzivno. 


L'Occitane v vseh verzijah, všeč mi je.
Ko omenim kreme za roke imam v mislih točno te, ki so na fotografiji, zraven pa seveda manjka njihova mamica, ki se jim bo pridružila danes popoldne.
Gre za veliko karitejevo kremo za roke, vsem dobro znano.
Ko pa so moje roke v zares katastrofalnem stanju, kar pomeni: atopijski dermatitis in suh zrak, takrat posežem po arganovem olju in karitejevem maslu.
Alessandro Veggie krema za obnohtno kožico, ki odlično služi kot krema za roke. Zakaj? Ker sama kreme za obnohtno kožico ne porabim par let. Tako sem se znašla in se odlično obnese, kot krema za roke.


Če se sprašujete zakaj ne objavljam manikur je to zato, ker so moji nohti večino časa v obupnem stanju, kot drugo pa je to zato, ker nisem več lakoholik. Moj standarni poleti lak je bil Orly Mayhem Mentality in Opi  Red My Fortune Cookie, ki je med drugim tudi največkrat uporabljen zimski lak.
Alessandro Glam Rock Violet Nights sem dobila na #BBMULJ in prepričal me je tako zelo, da bom verjetno posegla po kakšnem novem. Nanos in obstojnost sta vrhunska,
Opi utrjevalec in nadlak si bom omislila še v večji verziji, saj je tole mini verzija iz kolekcije Coca Cola OPI, prav tako pa je iz te kolekcije tudi čudoviti jesenski violček.


Essence pač zna tudi s čopiči. Gre za blush, highlighter in bronzer čopič. 
Sicer me mikajo Zoevini, ampak dokler jih ne preizkusim bodo ostali moji najljubši kar tile barviti Essence.
Ščetine so dovolj mehke, se lepo upogibajo in ne izpadajo. Prestali so že nekaj pranj in še vedno se dobro obnesejo.


Za nanos tekoče podlage zelo rada posežem po Vichy čopiču, ki sem ga letos dobila za darilo.



Pri parfumih zelo težko izberem favorite, saj jih imam ogromno. Bolje rečeno preveč.
Dolce&Gabbana The One je tisti, ki nikoli ne sme manjkati.
Letošnje nove pridobitve pa so Escada Turquoise Summer, ki je sveža in hkrati sladka poletna dišava.
Le Couvent Des Minemes kolonjska vodica je neke vrste osvežilna vodica, ki je primerna za vse leto. Če ste seveda ljubitelj svežih, cvetnih not.
Moj drugi najljubši zimski vonj pa je Lancome La Vie Est Belle. Gre za močno dišavo, ki je sladka, njen vonj pa je kot nekakšna mešanica pralinejev in vanilije.


Se še kdo spomni legendarnih MUA paletk?
Kopije nam zelo dobro znanih Urban Decay, Naked :D
Sem ravno v fazi, ko bom naročila nove, saj so te že dodobra porabljene. Odlično so mi služile.
Sem ena izmed tistih oseb, ki ne prenaša posameznih senčk ampak imam raje vse v eni paletki.
In edine barve senčk po katerih posežem so v zemeljskih tonih.
50 odtenkov rjave bi bila pri meni kar najboljša možna verzija.



I <3 Makeup Death By Chocolate, paletka v katero je vključenih 16 čudovitih barv in nič manj privlačna embalaža.
Barve so super pigmentirane, mazljive in za to ceno se boljših ne da dobiti.






Ko je govora o podlagah jih imam vedno preveč in od vseh teh le težko izberem tako, ki je barva meni kot ulita (tiste, ki ste bolj svetle polti veste kaj to pomeni) ali pa beri: nisem oranžna in nisem 4 odtenke pretemna.
V zbirki potrebujem obvezno eno rahlo prekrivno in drugo močno prekrivno podlago.
L'Occitane Pivoine Sublime CC je obarvana krema za dnevno uporabo, ki zdrži kar dolgo časa, če jo fiksiram s pudrom v prahu.
Gre za rahlo prekrivno podlago, ki mi ne maši por in je zelo svetla (govorim o najsvetlješi verziji, sicer pa obstajata samo 2, svetla in temna).
Revlon Colorstay pa je, kot pri veliki večini stalnica in najboljši puder vseh časov.
Prekrivnost je odlična, dobro se jo da stopnjevati, obstojnost je 12 ur +, odtenek pa primeren za svetle punce (150 Buff) :D




Maskare, maskare. Še ena moja obsesija. Imam jih PREVEČ. Od dražjih do čisto poceni v rangu Essence, ki ne boste verjeli, odlično se obnesejo.
Lancome Hypnose Volume-a porter ima odlično gumijasto krtačko in je preprosto najboljša maskara kar sem jih kdaj sprobala. Na mojih trepalnicah dela čudeže. Krtačka je silikonska in se lepo prilagaja.
YSL maskara je ena tistih, ki so odlične, ampak rabijo čas. Na začetku mi je bila premokra in se je zato pacala. Ko se je malo posušila je odlično opravila svoje delo, trepalnice res neverjetno loči in jih podaljša.
Bourjois in Essence spadajo v kategorijo cenejših maskar. Ko želim malo menjati in sprobati kaj novega vedno izberem cenejše maskare. Ponavadi so to Bourjois, Essence, Kiko in Max Factor.
Svoje delo odlično opravita Essence maskari, I <3 Extreme Volume, ki trepalnicam doda neverjeten volumen, Plump maskara pa pred tem poskrbi, da se trepalnice lepo ločijo.



Za ustnice večino časa uporabljam samo navaden vazelin ali pa rahlo obarvan balzam.
Med favoriti je L'Occitane Miel Mandarine ali pa kar čisto karitejevo maslo.
Če se odločim za obarvane in obstojne balzame/šminke pa je to zagotovo Essence Stay Matt, ki je žal že ukinjena kolekcija,  Max Factor Colour Elixir, ki ima 8 urno obstojnost in krasne barve, ter Lip Lava.


Essence Box How to make your face WOW je odlična "paletka" za vse tiste, ki imate radi rahlo bleščeče blushe. Bolje rečeno v paletki se nahajata 2 blusha, roza in mareličen, osvetljevalec in bronzer. Odlična izvedba za poletne dni. Essence pa je naredila še en odličen osvetljevalec, Soo Glow, ki vsebuje drobne šimraste delce, je kremaste teksture, se lepo nanaša in maže, ter je nežno roza do bele barve.
Velikokrat sem posegla tudi po Alverde blushu, ki je mešanica roza barve in malih šimrastih delcev.


Essence LE contouring set je v resnici odlična verzija bronzerja in osvetljevalca ali pa kar oboje skupaj, tako nastane verzija svetlečega bronzerja.
Če nisem še omenila je Catrice All Matt moj najljubši puder v kamnu, poleg Bourjois seveda.


Letos sem na veliko uporabljala tudi svetleča olja za telo. Zakaj? Ker so hranilna, uporabna na veliko načinov-kot bleščice za telo, bronzer, olje za kožo,..
Največkrat sem posegla po Nuxe Huile Prodigeuse Or in Dvorec Trebnik DT sparkling oil, saj gre za naravna olja, ki so odlična za našo kožo. Sama sem jih uporabljala kot olje za telo po tuširanju in olje za lase.
Kiko Shimmering Body Oil pa sem uporabljala poleti, saj gre za gosto olje z veliko bleščečimi delci, olje pa je uporabno  za decembrske zabave ali podaljšanje poletne zagorelosti.


Favoriti med geli za tuširanje?
Kozmetika Afrodita s kremnimi shower geli, L'Occitane z mandljevim oljem za tuširanje in seveda Dvorec Trebnik z olji za tuširanje.
Bolj kot geli za tuširanje so me seveda navdušila olja, ki so med drugim tudi veliko boljša za kožo, predvsem za suho in občutljivo.


Oriflame krtačka za čiščenje obraza (ocena sledi kmalu) :D
Kot sem že omenila je Oriflame letos presegel vsa moja pričakovanja.
Za čiščenje obraza sem tokrat uporabljala njihovo ščetko, ki ima timer nastavljen na 1 minuto.
Sama sem obraz čistila 2 minuti, vsak dan, no vsaj skoraj vsak dan bi lahko rekla.
Moj obraz je postal veliko lepši in koža bolj sijoča.


Prikrmarila sem do konca objave, ki sem jo pisala nekje 18 ur. Upam, da se ti je zdela vredna branja, da si v njej izvedela kaj novega, dobila kakšen nov blog, prebrala kakšno staro objavo ali pa samo malo popasla oči na fotografijah.

Moja mala družinica na fotografiji ti želi vse lepo v prihajajočem letu.

Za konce pa še: Ko hodiš pojdi zmeraj do konca!
A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi:
vnovič
in zopet
in znova.

(Tone Pavček)
Srečno 2016,
Kristina

You Might Also Like

14 komentarji

  1. O moj bog:) velik hvala, ker sem našla mesto medtvojimi 3. naj,naj blogerkami, tomi pomeni dozvezd in nazaj in v neskončnost. Noben hvala ni dovolj velik**. Objavapa tako lepo spisana, res semjoz užitkom prebrala in kaj naj ti rečem, tiste naj-naj znamke so pri meni čisto iste:):), ko sme tole brala sem imela občutek, kot bi jo pisala sama tako sem se našla v njej:). Hvala še enkrat.P.s super,ker ti gel odgovarja, sem res vesela*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Monika, hvala tebi za komantar :D
      Sem že med pisanjem takoj vedla, da bova imele kar nekaj istih zadevic med najljubšimi :D
      Gel mi je pa res super, naslednji je po tvojem priporočilu Melvitin :D

      Izbriši
  2. Se počutim ekstra počaščeno, da sem se znašla med tvojimi top tremi bloggerkami *blushes* Iz srca hvala <3<3<3

    Klanjam se ti za tole epsko objavo, sama dobro vem koliko časa traja, da spišeš en tak post. Moji letni favouriti še pridejo, ampak sem pri tebi že dodala par stvari na wishlisto, sploh Kerastase Soleil Masque mi je padla v oči, pa Discipline Bain Fluidealiste (kero presenečenje :D). L'Occitanov meden piling si tudi želim, pa še vedno nisem šla preverit kolekcije v trgovino, če jo sploh še imajo. Nisem bila nikoli pri volji se ubadat s prodajalkami, jaz imam rada mir, pa da me nihče ne opazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Z največjim veseljem, še zdej se spomnem kako sem hitela vedno gledati a imaš kakšno novo objavo in si pisala plonk listke kaj nujno rabim. Ko me je še mama financirala, ni bila ravno preveč vesela :D

      Tudi tvoje letne favorite čakam, z največjim veseljem bom prebrala :D

      Drugače pa Kerastase sem tudi ideje pri tebi dobila, ma ta dva izdelka sta res odlična. Sej res niso poceni, ampak šamponi trajajo celo večnost.
      V L'Occitanu pa žal nimajo več medene kolekcije, je tudi meni žal da nisem vzela še kakšen kos :/

      Izbriši
  3. Ohh kako obsežna in dobra objava :). Ko bom na obali, greva na kavico? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Z veseljem, če se da mi javi par dni prej :D Drugače malo skačam, v januarju in februarju bom bolj malo dol, bom samo izpite hodila pisat. :D

      Izbriši
  4. Zanimiva objava, zelo všeč mi je pa tudi čist zadnji del z vašo slikico in verzom, ki je eden izmed mojih najljubših. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. super objava, si se res potrudila. Jst moram imet res cel dan časa da lahko naredim tako objavo. :)
    Najlepša hvala ker me spremljaš in hvala za omembo na tvojem blogu. <3
    Kremico pa čim prej pošljem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, a veš da dejansko rabiš en cel dan časa, ko pogledam za nazaj se mi res nebi dalo še enkrat :D
      Prosim :D
      S kremico se pa ne mudi, hvala ti veš!*

      Izbriši
  6. Hvala :D
    Vsaj Dvorec Trebnik, nujno...dobiš na vsakem koraku. No, pa Alpstories maš zdej tudi v Hoferju nekaj izdelkov.

    Uf za Zoevo me pa čudi, ker kar sem sprobala mi je imela nežne ščetine. Tako ali tako je pa v kratkem ne bom še kupovala :D

    OdgovoriIzbriši
  7. kužka ste v mariboru vzeli?

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična objava, z veseljem sem jo prebrala. In si potem dodala nekaj izdelkov na wishlisto. XD Vesele praznike!

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images