Kiko Tan Intensifier SPF6

13:46

Med obiskom Kikota me je ponovno prešinilo, da bi morala kupiti še en takšen izdelek, da ga bom imela na "zalogi"
Glavna razloga sta bila: 1. Izdelek je bil znižan 
2. Primeren je za vse, ki bi radi porjaveli, pa ne želite postati rdeči (o tem bom kaj več napisala kasneje)

Lani sem že pisala o izdelkih za samoporjavitev in o izdelkih za nego pred/po sončenju.
Suncare izdelki in samoporjavitveni izdelki , kjer bo vsak zagotovo našel kaj zase saj je kar nekaj izdelkov, ki jih dobite v najbližjem DMju po res ugodni ceni.

No še en razlog zakaj sem se odločila napisati o tem "gelu", gel sem poimenovala zato, ker je kot neka gel krema, ki se sicer hitro vpije.
Če je katera opazila jo ima pri nas tudi Afrodita in je po delovanju precej podobna Kiko gelu.
Sicer pa naj bi se to imenovalo "marmelada" za samoporjavitev....o izvirnosti imena nebi niti izgubljala besed.

Ker se počasi približuje poletje in se odpravljam na kratek dopust sem potegnila iz naftalina tudi tale izdelek, ki sicer ne vem še ali ga bom uporabljala.

Ker imam sama precej občutljivo kožo se lotim "nabiranja" barve zelo pazljivo.
Nisem pristaš zagorele polti, ker se mi ne zdi zdravo. O tem, da mi je sicer lepa rjava polt krasna bi lahko pisala veliko, vendar se mi ne zdi vredno zaradi tega viseti na soncu po cele dneve in loviti strupene žarke.

Ker imam sama alergijo na sonce si pomagam najprej z jemanjem kapsul z beta karotenom, nato pa pred odhodom na sonce obiščem solarij ene 3-4 krat.
Izbira ni najboljša, vendar sem tako "pripravljena", da me sonce ne opeče in izognem se alergiji.



Če se vrnem k izdelku, sama sem izdelek uporabljala lani za podaljšanje zagorelosti.
Nikakor se z njim nisem pražila na soncu.

Par informacij o izdelku:
Trenutno je v Kikotu znižan, cena za 200 ml je 6.90 €
Tisti, ki vas zanima celotna kolekcija krem za sončenje, samoporjavitvenih izdelkov, bronzerjev in bleščečih olj za telo so iz lanske kolekcije v Kikotu znižani od -50 pa vse do -70 % tako, da se kar splača. Izbira je kljub nizki ceni še vedno precej pestra (govorim za Kiko trgovino v Palmanovi, drugod ne vem kakšno je stanje)

Sama sem izdelek uporabljala ko sem bila nekoliko bolj zagorela za podaljšanje obstojnosti barve in pridobitev rjave barve.
Izdelek ni primeren za tiste, ki hitro postanete rdeči in tiste, ki nimate že nekaj podlage.
Je precej masten in se tudi ne vpije tako hitro (žal šele po ene pol ure)
Zelo rad tudi obarva kopalke in druga oblačila, vendar je meni na srečo v pralnem stroju vse šlo dol, tako da ni tako grozno.

Nanaša se čisto preprosto, je kot neka gel-krema, ki se lepo razmaže in pusti na koži lep rjav sijaj, pa še zelo lepo diši (ker imajo ponavadi vsi izdelki za samoporjavitev res nagravžen vonj po zažgane,)

Emablaža je plastična, se lepo zapira in tudi, ko se izdelke nekoliko "stopi" in cedi, ne teče nič iz embalaže.

In verjetno še ključna informacija, izdelek ob redni uporabi naredi res enakomerno zagorelo polt. Vsak potem sam presodi ali se mu zdi smiselno zaradi zagorele barve izpostavljati soncu.

Vsekakor izdelek vreden nakupa.







Zanima me predvsem to kakšno mnenje imate o sončenju in praženju na soncu?
Se vam to zdi smiselno?
Na kakšen način poskrbite za zaščito pred soncem?

Lep pozdrav,

Kristina

You Might Also Like

9 komentarji

  1. Uff, tudi sama imam alergijo na sonce in se strinjam s tabo da nikakor ni prijetna zadeva. Sama sem namreč bleda kot stena. Sama sicer še s solarijem nisem poskusila ker je bila ta izkušnja s strani zdravnikov zame prepovedana. Menda nič manj ne škoduje kot če se cvreš na soncu. Zanima me kako je s tem pri tebi? Sama namreč raje posegam po kremah s faktorjem 50 in priznam nimam nobenih težav, za tvegati mi ravno ni no.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem tudi precej bela in če grem direkt na sonce ratam rdeča, če pa postopoma imam super barvo.
      Tako, da jaz sem se navadila- zdej en mesec pijem tablete z beta karotenom, potem bom šla v solarij za 7, 9 in 12 min, mogoče bom potem ponovila še enkrat 12, z dvema ali tremi dnevi premora in tako se mi je do sedaj super obneslo.
      Potem na soncu imam pa najprej 50 faktor, potem 30 in potem 20. Na obrazu ko je močno sonce pa 30.

      Izbriši
  2. Zanimiva zadevica. Predvsem mi je bila všeč uporaba besede nagravžen v blogu :) Deluje zelo domače. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ojoj, pa niti ne no, je pa ta beseda pri meni precej pogosta :D

      Izbriši
  3. Zanimiva zadevica. Predvsem mi je bila všeč uporaba besede nagravžen v blogu :) Deluje zelo domače. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi sama sem zelo bleda in bela...Vendar menim da je 80% boljše sonce, kot pa kakršenkoli solarij. Sonce je naravno, solarij umeten...Poleg tega pa mislim, da če začneš postopoma pridobit barvo na soncu (ne govorim o praženju) mislim da je to idealno...
    Se mi pa vedno bolj dozdeva da je vse odvisno od misli vsakega posameznika... Če se sonca bojiš ali ga nemaraš ali si zelo alergičen potem te hitreje opeče, ker te je strah.. Če pa si malo na sončku, uživaš v žarkih in veš da tudi če te zapeče da ni hujšega, je po mojem čist okeej. Jaz sem ravno včeraj zaspala na soncu (sem se pražla že), sem rdeča in me peče. Ampak sprejmem to in počakam, da mine... Samo je pa res, da je tukaj sonce močnejše, ker smo bližje ekvatorju in še piha, tako da sploh nimaš občutka..
    S kremami pa se mi nekako ne ljubi zabavat, sploh pa tukaj ko je letno večinoma sonce.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz grem v solarij, ker se tako izognem alergiji, sem imela obdobje, ko sem hodila, ker mi je bila všeč lepa zagorela koža, ampak zdej se pa bolj pazim.
      Sej ne rečem, poleti na morju sem kar veliko na sonču, samo poskrbim za zaščito.

      Izbriši
  5. Sama nisem pristaš namernega praženja na soncu, je pa res da imam dokaj rada aktivne dopuste in plavanje, tako da se vendar ne skrivam vedno v senci ob tistih urah, ko je sonce najmočnejše. Se pa že skoraj obsedeno mažem s kremo s faktorjem 50 na začetku, nato ko imam že malo barve uporabljam 30. In ja takoj, ko pridem iz vode grem v senčko, se posušim in spet namažem.
    Sicer pa ne vem zakaj takšen bum okoli teh marmelad, saj je ok za uporabo in dobiš malce hitreje lepo enakomerno zagorelo polt, sploh všeč mi je lesk kože pri uporabi in da ni sledu o izsušenosti kože, ampak se da brez nje tudi preživeti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem jaz ista, ampak tudi tako nisem veliko na soncu...če grem v vodo itak nisem več kot 15 min. Uporabljam pa max faktor 30, ker sem veliko brala, da je 50 polna neumnosti in da je približno 1 % močnejša od 50 ;) (in ja ne me zdej točno držat, ampak sem ravno danes v tem da malo preverim te zadevice)

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images