Nega obraza #1

21:44

Do pred kratkim nisem imela težav s kožo in sem uporabljala najbolj običajne zadevice kar se da- doma narejeno milo (ki ga še vedno) in poceni izdelke za nego obraza- Balea, Garnier itd.

V zadnjem mesecu sem si kupila kar nekaj novih izdelkov, da je moja koža prišla malo h sebi. Imela sem izsušeno kožo na predelu ličk in pod očmi, drugod pa mastno.

In kaj sem izbrala....



Vichy Normaderm Night Detox je namenjen koži ki se masti čez noč- to se je meni dogajalo. Odkar ga uporabljam se zbudim z normalno kožo in ne mastnim občutkom in po možnosti še s kakšnim mozoljčkom.
Cena je okoli 18 € za 40 ml kreme.

La Roche Posay Efaclar A je globinska nega za akne. Sama si jo namažem na mozoljček in mi ga zelo hitro posuši. Obstaja veliko izdelkov, ki sušijo mozolje, vendar mi je ta najbolj všeč, ker je najmanj agresiven in mi zraven ne suši še kože.
Cena je 14 € za 15 ml kreme.

Shiseido Ibuki krema za oči, oceno dobite  tukaj.
Ponavadi jo nanašam zvečer ali zjutraj na predel okoli oči, ker mi lepo nahrani kožo in daje sijoč videz.
Cena je 28 € za 15 ml kreme.

Avene krema za intolerantno kožo.
Brez dišav in vseh ostalih neumnosti je super za pomiritev kože. Je zelo hranilna in kože ne zmasti. Sama imam sicer vzorček vendar bo definitivno naslednji nakup ko porabim zaloge.
Cena je 19 € za 50 ml kreme.






Green Line HydroMineral krema za mastno kožo, oceno dobite tukaj.
Krema je lahka, vlažilna in primerna za vsak dan. Kože ne draži kar je najboljše, pa tudi masti je ne.
Cena je 5-7 € za 50 ml.

Collistar Energia + Luminosita krema za obraz. Kar je najboljše je to, da je malo bolj "mastna" oz vlažilna in, da ima zaščitni faktor 20 tako da ne rabim dajati pod kremo še dodatno kremo s faktorjem kar je dodaten +. Drugače vsak dan pod kremo ali pudrom uporabljam še izdelek za zaščito pred soncem.
Cena je 30 € za 50 ml.

Just Infiore Intense dnevna&nočna krema. Dnevna krema je lahka in vlažilna, nočna krema pa je bolj hranilna in mastna. Obe mi ravno dovolj nahranita obraz in preprečita mastenje kože.
Cena kreme je okoli 20 € za 30 ml.


Alkmene gel za umivanje obraza s čajevcem. Lepo izsuši mastno kožo, vendar je ne zateguje. Bolj kot gel je nekakšna krema, porabi se je pa malo več za celoten obraz kot bi se porabilo gela ki se peni. Ta se bolj slabo peni.
 Cena je okoli 5 € za 200 ml.

Avene micelarna vodica (vzorček), dobila sem ga v lekarni ob nakupu Avene kreme za telo in mi je super. Ne draži oči, zelo dobro odstrani MU in porabi se je zelo malo.
Cena za veliko embalažo je 16 €.

Just Infiore gel za umivanje obraza. Lepo diši, nežno očisti kožo, sicer pa se zelo malo peni. Cene ne vem, ker sem ga dobila za darilo.

Caudalie grozdna voda za osvežitev obraza. Dobra zadevica, vendar je primerljiva z Balea vodo ki ima 5krat nižjo ceno, tako da naslednjič pade Balea ponovno. Cena je 7 €.




Kako se vam zdijo izdelki? Ste katerega že preizkusili?

Naslednjič bo nadaljevanje o kremicah in odstranjevalcih ličil.

You Might Also Like

13 komentarji

  1. Jaz sem sicer mela vzorčke tega Vichy Night Detox ampak sem vseeno lahko 1 teden uporabljala in mi je blo krnekaj, kr nisem mela manj mastne kože zjutraj Oo .. Sem pa razmišljala o tej Caudalie grape water :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem pa daleč najbolj naudušena nad Vichyem! Glede grape water, ful je dobra, ampak kaj pa vem, naslednjič pade spet Balea...bi raje kaj drugega sprobala od Caudalie.

      Izbriši
  2. Ja, tale night detox je res super, menu je tudi zelo pomagal :)

    Ostalih pa ne poznam. (še)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem videla ja v objavi, pa tudi same dobre ocene sem brala.

      Izbriši
  3. Za Vichy kremo, Collistar kremo in LPS vidim same dobre ocene, očitno bo potrebno sprobat. Za začetek grem kar jutri po Vichy.
    Kaja

    OdgovoriIzbriši
  4. A potem je La Roche Posay Efaclar A dober? Rabim en spot treatment, ki dejansko deluje. Bom ga dala na seznam potencialnih kandidatov :)
    Avenino kremo pa uporablja moja sestrična, ki ima probleme z rdečico in ji je zelo všeč :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ful je dober, v trenutku posuši mozolje..če se ne motim sem nekje mu krivico naredila, ker sem napisala da mi ni ok- tolk majo teh kremic da niti sledim ne več. Uporabljava ga pa s fantom in kljub 15 ml se takooo počasi porablja da ga imaš za ogromno časa.

      Izbriši
  5. Super, da si si našla izdelke, ki ti ustrezajo :) Me malo mika da bi preizkusila La Roche Posay Efaclar A, ker bi rabila nekaj za izsuševanje mozoljev.. Čeprav se mi je koža zdaj dokaj popravila.. končno :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, me veseli. Midva to s fantom uporabljabljava, jaz sicer nimam nekih mozoljev, ampak če pride kakšen mi ga pa takoj posuši.

      Izbriši
  6. A si morda poskusila tonik od Caudalie? jaz si ga ogledujem, je pa nekje 200ml za 14e?...

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisem ne...bi rada preizkusila kakšno kremo, tonik me pa ne mika, ker ga ne uporabljam.

    OdgovoriIzbriši
  8. pri Caudalie grozdni vodi omenjas Baleino,a lahko napises celotno ime te Baleine?

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images