Top šamponi&balzami do 5 €

00:04


Ponavadi za šampone in balzame, no sploh šampone odštejem malo več. Niti ne vem kakšen je razlog, ker nekih bistvenih razlik ne vidim.
Tukaj sem za vas izbrala 4 šampone in 2 balzama.



Gliss Hair repair kolekcija me je itak cela navdušila, od šampona, balzama, spreja za lase..tako da se redno vračam k njej, najboljši pa mi je ravno šampon. Velik plus tudi za balzam. Bom v kratkem naredila predstavitev še drugih izdelkov za lase in dodala še kakšen Gliss spray za lase!



Schaumo Color Shine sem kupila bolj za foro in je rezultat neverjeten, dobro očisti lase, da prijeten vonj in ja, prav sijoči so videti. No sama ne verjamem tistim reklamam, kjer je videti 3 cm debele diamante po laseh, vendar pa takoj opazim s katerim šamponom so lasje bolj sijoči. Čisto podoben učinek velja tudi za Elseve Nutri Gloss šampon (na sliki skrajno desno).



Še en šampon in balzam ki sta res super, priporočam predvsem za suhe konice. Balzam mi je še celo boljši od šampona. Edini minus je ta, da balzama ne nanašajte na lasišče, saj je precej "masten" in bi utegnil hitro zmastiti lase.


Ta kombinacija je pa zmagovalna, za moje pojme najboljša šampon in balzam, cena vsakega je 3 €!
To je moj že 3 nakup teh dveh izdelkov.

Kaj iščem pri šamponih in balzamih? Večinoma to, da mi naredijo mehke lase, da jih lažje razčešešem (čeprav odkar uporabljam TT nimam več takšnih problemov). Pomembno mi je tudi to, da mi lasje zdržijo sveži 4 dni, če mi ne to pomeni, da mi šampon ali balzam prehitro mastita lase (balzam sicer nikoli ne nanašam neposredno na lasišče)

Sama nikoli ne uporabljam redno samo enega šampona/balzama/maske, saj se mi lasje navadijo in se potem hitreje začnejo mastiti. Sama rada menjam.

Pred pranje na lase vedno nanesem tudi kakšno olje, vsako nekaj pranj pa za lase uporabim čistilen šampon.

Kateri so pa vaši najljubši šamponi? Ste morda sprobali katerega od teh?

You Might Also Like

15 komentarji

  1. Sama nisem preizkusila nobenega od teh, sem jih pa kar nekaj od Schauma in so me precej pozitivno presenetili :) od te znamke sem zadnjega preizkusila Schauma Fresh it up, ki sem ga kupila na Hrvaškem na morju in mi je super, saj se mi zdi, da mi res manj masti las. Žal ga v Sloveniji še nisem zasledila :/ Mimogrede, a si le sama opazila, da menjavanje različnih šamponov res zmanjšuje mastenje las, ali si prebrala tudi kje drugje to? Ker sama jih zadnje čase precej menjujem in opažam izboljšanje pa ne vem ali je to zaradi uporabe samo določenega šampona ali zaradi same menjave :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glede šamponov, že 5 let odkar bolj skrbim za lase in si jih barvam redno menjujem šampone...malo je tudi to, da rada preizkušam nove, ampak predvsem to, da če uporabljam enega in istega se mi lasje hitreje mastijo...prav tako se mi hitreje mastijo če ne vsake toliko uporabljam čistilni šampon. Sem pa veliko brala tudi, da je fajn menjat šampone, ker se lasje hitro navadijo na enega.. Tako, da jaz kar vsako pranje menjam ;)

      Izbriši
    2. kakšen čistilni šampon pa imaš to v mislih?

      Izbriši
    3. Šampon, ki očisti lase vseh svinjarij...silikonov itd, ki se nalagajo z vsemi olji, balzami, maskami, ki jih uporabljamo... Trenutno uporabljam Lorealov Pure Resource!

      Izbriši
    4. kaj pa kakšna cenejša varjanta čistilnega šampona? kaj priporočaš?

      Izbriši
    5. Balea, Alverde, Ilijira ima tudi en čistilni šampon, tale kopriva :)

      Izbriši
    6. Dobiš pa vse tri v DMju, cena je pa nizka...okoli 2-3 €

      Izbriši
  2. Zdaj, ko berem ta post in malo razmišljam, je res logično, da se lasje navadijo na en šampon in balzam po daljši uporabi, ker je tako pri vseh stvareh. Jaz sicer rada eksperimentiram, ampak ko najdem kak šampon ali balzam, ki mi ustreza, se ju držim. Zdaj po tem postu si bom zagotovo zapomnila, da bom menjavala. Sicer od izdelkov, ki si jih omenila, nisem še nič preizkusila, ampak so pa meni tudi Gliss izdelki super (čeprva mi je npr. balzam v beli embalaži zelo slab). Me pa zdaj po tvoji oceni tale balzam od Pantene mika. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sej jaz se tudi vračam k enim in istim, vsaj ponavadi..samo pri meni je tako, da vidim kaj novega pa potem sprobam, itak je potem doma in vse 3 (jaz, mama in sestra) uporabljamo...samo ko si umivam lase pa menjam in kombiniram...če pogledam pred 3 leti ko sem si mogla lase umivat na 2 dni, zdej si jih na 4 mi je kar odleglo! Sicer vem, da so tudi drugi razlogi, da se mi manj mastijo, ma vseeno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pa ravno obratno, ko vidim da mi šampon/balzam odgovarja, ga res s težkim srcem menjam in probam nekaj novega. Je pa tudi meni pomembno, da mi lasje vsaj 5 dni zdržijo brez da bi se mastili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko pomislim, da sm jih enkrat jaz vsako drugi dan umivala sem prav vesela, da se je stanje izboljšalo...ker dolge lase je res muka krotit na 2 dni...

      Izbriši
  5. Jaz jih tudi rada menjavam, iz istega razloga kot ti, je pa pri meni ravno obratno, dam raje malo več za balzam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz pa ravno za šampon, alpa kakšna olja...čeprav so me ravno najdražja najbolj razočarala!

      Izbriši
  6. Še ena, ki redno menjava šampone, ker sem tudi sama slišala, da se lasje preveč navadijo enega šampona in ta potem izgubi učinek. Sem pa odkrila Gliss Volume šampon (v modri embalaži), po katerem mi lasje ostanejo sveži okoli 3 dni (kar je zame velik dosežek, ker bi drugače lahko lase umivala vsak dan -.-) Me pa mika tale roza Loreal šampon, ga naslednjič verjetno kupim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tega res priporočam, sem tudi sama brala same dobre ocene o tem... Gliss modrega nisem sprobala ma ga bom kr vzela ko porabim par drugih :D itak so mi Glis izdelki res med boljšimi!

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images