MELVITA L'ARGAN BIO / MELTING BODY SCRUB

20:01


Melvita je L'occitanova "sestra" bi lahko rekli. Če se spustimo malo med sestavine, sama veliko raje dvignem roko za Melvito. Sem njihova velika fanica olj, doma na polički mi dela družbo kar nekaj Melvitinih olj, s katerimi preprosto ne moreš zgrešiti: šipkovo- za obraz, arganovo- za lase, jojobino-večinoma kar za obraz, ricinovo- za trepalnice,..
Če se le malo spoznate na olja in ste jih nekaj preizkusili boste vedeli, da so Melvitina med kvalitetnejšimi. 

Definitivno me ne prepričajo vsi izdelki, večina njihovih krem mi ne odgovarja. Ko govorimo o pilingih in oljih pa vedno znova zavijem do Melvite.

Tokrat sem testirala arganov piling za mehko kožo telesa ( 150 ml, 22.90 €)
Piling vsebuje silicijev dioksid naravnega izvora, ki odstrani odmrle kožne celice in spodbudi naravno obnavljanje kože, vsebuje pa tudi arganovo olje, ki kožo mehča in jo nahrani.
Priporočena uporaba pilinga je nekje 2-3 na teden.

SESTAVINE:

INCI EU [US]: 
AQUA/WATER - SUCROSE* - HYDRATED SILICA - SILICA - GLYCERIN - CELLULOSE GUM - ALCOHOL*** - ARGANIA SPINOSA EXTRACT* - ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL* - BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER* - CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE - SODIUM LEVULINATE - LEVULINIC ACID - CITRIC ACID - SODIUM BENZOATE -PARFUM/FRAGRANCE - LINALOOL** - BENZYL SALICYLATE** - LIMONENE** - CARAMEL
*Sestavine iz ekološke pridelave.
**Dišavne sestavine naravnega izvora.
***Pridobljeno iz sestavin ekološke pridelave



Pa me je prepričal?
JA!
Eden boljših pilingov, kar sem jih sprobala v zadnjem času ( sem lahko štejem tudi L'Occitanovega medenega- ki ga še vedno ne morem preboleti, bil je del LE kolekcije in takrat sem pograbila zadnjega, potem pa žal nikjer več nisem našla.)

Piling je precej goste teksture, kot nekakšen trd gel, ki vsebuje piling delce. Piling delci so precej grobi, zato mi piling tudi ustreza. Imam precej raje močnejše pilinge, vendar ne tiste, ki vsebujejo tako debele delce, da mi že skoraj kožo poškodujejo.

Pakiran je v praktični plastični embalaži, kar mi je najboljša možna verzija za pilinge, sploh takšne, ki so bolj trdi in se jih drugače precej težje iztiska.

Moja koža je po uporabi pilinga nahranjena in lahko rečem, da ne potrebujem večje količine masla ali olja za telo.
Sicer dobite v kolekciji tudi arganovo žametno mleko za telo, ki je za razliko od ostalih mlek zelo hranilno.
Piling ne ustvari pene, ampak se gel lepo raztopi po telesu, nekaj se ga lepo vpije v telo in kasneje da občutek nahranjene kože, medtem ko piling delci naredijo svoje.

Embalažo 150 ml se ima za kar nekaj uporab (sama sem sicer strastna uporabnica pilingov, v PREVELIKIH količinah, zato mi takšna embalaža zadostuje za nekje 5-8 uporab, za vse ostale pa bi rekla, da je piling za nekje 12-15 uporab)

Kaj pa vonj? 
Večina vas ne prenese vonja argana. Za Melvitina olja sem slišala precej kritik na račun vonja. Žal je tako, da je vonj pokazatelj kvalitete olja in načina, da je olje pridobljeno s hladnim stiskanjem in ni toplotno obdelano. Sama sem se tako navadila, da me vonji niti ne motijo več, še najbolj "potrpim" ravno pri arganovem olju in karitejevemu maslu. Vonj gor ali dol, oba omenjena izdelka delata čudeže na moji koži in se vedno znova vračam po njiju.

Na srečo je vonj pilinga nekoliko drugačen, gre za precej sladkasto verzijo pilinga, nekakšen topel, jesenko-zimski vonj, meni precej "cukrast" in zelo prijeten. Nevsiljiv in predvsem zelo naraven.

Piling dobi oceno 4/5 ( nekaj mu zbijem le zaradi cene, ki ni tako nizka)

In za vse ljubitelje naravega....naslednjič se ustavite pri Melviti in prosite za kakšen vzorček, saj so ponavadi precej radodarni, vi pa imate možnost sprobati še kaj novega.




In še vsebina pilinga....



Je tukaj med nami še kakšna Melvitina navdušenka? 

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Super se bere, ampak meni je res predrag. Pa veš, da sem velika oboževalka njihovih izdekov. Piling je pri meni v uporabi resnično občasno in takrat posegam po kakšnih cenejših. Trenutno imam Afroditinga, mi je tko ne morem se odločit a ga obožujem ali sovražim.
    Gledam pa, da ne vsebujejo kakšnih plastičnih delcev. Ker te potem pridno nekje pojedo ribe :( mi pa ribe. Karma bi rekli ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cena je res malo previsoka, jaz si jih občasno privoščim. Drugače so mi je rožmarinov od Dvorca Trebnik super, malo OT sem, ker je čisto drugačen od tega, ma me je prepričal..oljni, nahrani kožo in naraven. Pa je več kot pol cenejši.
      A Afroditinega tistega opevanega, cukrastega? Tudi jaz imam nek tak love-hate odnos...sicer mi je v vseh pogledih top, ma sem pa preveč mastna & imam ga ravno za 4 uporabe :D

      Izbriši
  2. Meni je pa ravno to moteče, da ne nahrani kože tako kot Afroditin. Za to ceno, sem pričakovala, da jo bo...

    Mi je pa vonj in struktura super, ker je res grob in kožo fajn očisti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je po Afroditi packarija v banji malo manj všeč, ker morem najprej celo banjo z razmaščevalcem in gobico, nato pa vse sprat in še enkrat ponovit... :D

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images