NAJLJUBŠA OLJA V LETU 2016

17:02


Moja najljubša razvada so olja. Večino umetnih krem sem zamenjala z olji (predvsem za nego telesa, pa tudi za nego obraza).
Na našem tržišču se je v zadnjem času pojavilo kar nekaj olj, ki sem jih vzela pod drobnogled, nekatera od njih pa so me tako zelo prepričala, da sem jih že večkrat kupila (vsa tri Nuxe & svetlikajoče olje Dvorca trebnik).

Za kaj uporabljam olja?
Čisto za vse. Za lase veliko krat kar arganovo in kokosovo, za obraz jojobino, za telo pa različne mikse. Trenutno je moj najljubši citrusna Nuxe kombinacija, ki diši omamno in nahrani kožo.

Nuxe Huile Prodigieuse 100 ml/okoli 30 €, Kozmetika Afrodita arganovo olje 50 ml/okoli 5 €, Nuxe Huile Prodigieuse OR 50 ml/29 €, Dvorec Trebnik svetlikajoče olje 150 ml/ 7 €, Nuxe satenasto olje 100 ml/ 18 €, Adria spa jojobino olje 50 ml/10 €

Moje mnenje o oljih 
S klikom na ime se vam odpre celotna ocena


Olje je precej mastno, vendar se hitro vpije, pusti pa rahlo zlat lesk.
Bleščice v olju so zelo majhne, ne bi rekla, da sploh gre za bleščice, ampak drobcen bleščičast prah, ki se lepo razporedi.

Kako sem olje uporabljala?
Tukaj obstaja res veliko načinov, sama sem olje uporabljala po telesu, za poudariti zagorelo polt (sicer bi o tem lahko razpravljala, nisem oseba, ki bi se pražila na soncu in podpiram samo zdravo mejo zagorelosti, ali pa še to ne).
Uporabno je tudi kot olje za telo, ne samo poleti, tudi v decembrskem času, ko so zabave.
Sama sem ga nanesla celo na lase, kombinacija olj naredi čudovite lase, o bleščicah ni ne duha, ne sluha tukaj, če bi morda katero motilo.
Ker rada eksperimentiram sem olje celo nanesla po uporabi tekoče podlage, pred uporabo pudra v prahu. Rezultat je bil odličen, rahlo sijoča polt in kar je še bolj pomembno, nahranjena koža.
Čisto slučajno pa sem ga uporabljala tudi namesto blusha (še vedno se ne morem odličiti ali ima funkcijo blusha, bronzerja ali osvetljevalca!?), morda celo vse tri v enem.


Olje sem uporabljala za telo, ponavadi po tuširanju. 
Tudi na lase sem ga dala, zaradi vsebnosti pravih in čistih olj se je lepo vpilo in nahranilo lase.
Isto velja za telo, se zelo hitro vpije.

Olje ni tako zelo gosto, zato se lepo razmaže in hitro vpije, vendar pusti občutek nahranjene kože še nekaj časa po uporabi.
In za vse, ki se bojite bleščic- tukaj so skoraj nevidne, samo koža se rahlo blešči. Tako malo, da sama nisem niti v fotografski objektiv ulovila bleščic.
Ker je moja koža zelo suha sem jo razvadila z uporabo olja in si ne predstavljam več, da kreme ali masla in olja za telo, ki jih uporabljam nebi vsebovali naravnih sestavin- masel in olj.
Z naravno kozmetiko sem se preveč razvadila in moja koža zmeraj slabše prenaša sintetične sestavine.

Adria Spa jojobino olje

Moje mnenje:

Kot prvo me prepriča to, da je izdelek pridobljen s hladnim stiskanjem, to mi je pri oljih res pomembno, saj izdelek le tako obdrži dobre lastnosti (o tem kdaj drugič)
Olje sem uporabljala za suhe lise na licih in za suho kožo na kolenih in komolcih.
Super se je obneslo in koža po redni uporabi postane mehka in navlažena.

Drugače pa je jojobino olje za moje pojme precej nevtralno in nima specifičnega vonja (vonj ni moteč, mene naprimer mangovo maslo odbija zaradi groznega vonja)


Nuxe olje je bilo eno izmed prvih olj, ki sem jih sprobala. Po toliko prebranih pohvalah sem le odštela vrtoglavih 35 €, ki je bilo pred nekaj leti za moj študentski žep res ogromno. 
Danes imam Nuxe LE olje, ki se pa razlikuje le v omejeni kolekciji stekleničke. Sestavinsko je isto.

In kako ga uporabljam?
Po umivanju in sušenju las, ker mi las ne zmasti, ampak jih lepo nahrani. Las mi ne obteži in zlepi, za kar dobi še dodaten plus.
Uporabljam ga tudi kot olje za telo. 

Nekaj o teksturi in samemu nanosu....
Samo olje je precej mastno, vendar se hitro vpije. Na koži ne pusti mastnega občutka, še manj pa tistega lepljivega, ki sem ga imela ob uporabi raznih Johnsons baby olj (v katerih boljše ne vedeti kakšne sestavine se skrivajo) ;) 
Embalaža je na pršilko, kar v primeru, da olje uporabljate za nego telesa še nekoliko olajša nanos.


Že pred časom se odpisala kreme za telo in na veliko pozdravila masla in olja. Zakaj? Večinoma zaradi slabih sestavin in veliko boljšega učinka olj na mojo kožo. Kreme pač niso imele nekega pretiranega efekta, sestavinsko so bile precej slabe in zato sem se zatekla k olju in maslom.

Nuxe olje se lepo razmaže, hitro vpije in na telesu ne pušča mastnega filtra.
Olje je idealno za poletje in tudi vonj je svež, poleten.

Kaj me je najbolj prepričalo?
Poleti imam precej izsušeno kožo, včasih še bolj kot v zimskem času. Ko kreme ne naredijo efekta, potem nastopi olje.
Koža je po nanosu olja nahranjena in sijoča, ne pusti pa mastnega filtra, ker se zelo hitro vpije.
Vsebuje bio sezamovo olje iz pravične trgovine.

Že sama tekstura olja je precej "suha" in ni težka za nanos.
Olje lahko uporabite tudi za masažo, saj se obnese super.

Kozmetika Afrodita arganovo olje
Arganovo olje uporabljam za lase. Dobila sem ga lani na lepotni konferenci in ga imam že dobro leto. Je zelo hranilno, zato se počasi in malo porablja. Ker je precej mastno ga nanesem na lase kot masko, pred umivanjem las, saj mi po umivanju lase precej zmasti.

Zagotovo bi lahko v mojo zbirko olj dodala še Melvitino šipkovo olje in olja Dvorca Trebnik- masažna olja.


Če bi priporočala kakšna olja izbrati bi zagotovo vsa na seznamu, sicer pa čisto na hitro, z jojobinim oljem nimate kaj zgrešiti, ker je super za nego obraza. Nižje cenovo olje DT je super za vse z "low budgetom" in ni nič manj boljše od Nuxe olj.
Če izbirate Nuxe Prodigieuse olja je zagotovo boljša embalaža na "pumpico", kot manjša, ki ima samo odprtino. Vsaj za sam nanos, saj lahko olje na telo z razdalje kar popršite.


In kljub težki odločitvi sem izbrala moja dva favorita.


Katera so pa vaša najljubša olja? 
Zelo bom vesela kakšne ideje.
Pozdravček in čudovit vikend, Kristina

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Oljčki so superrr:), jaz brez ne morem več. Tako unikatni so, da lahko imam samo še njih pa bom srečna:):):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jooj tudi jaz in olja <3 Meni, da olje takoj tak topel, razvajajoc efekt. Imama pa definitivno ista favorita, teh z blescicami ne maram tako zelo.

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images