NEKAJ O MENI / SOMETHING ABOUT ME

13:13

Pred kratkim sem na Facebook strani bloga izvedla kratko nagradno igro, v kateri me je zanimalo predvsem o katerih temah bi radi brali, v zameno pa sem za nagradico ponudila OPI Hello Kitty lakce in LCDM kremico za roke. Ker sem na blogu pisala precej malo o sebi sem dejansko ugotovila, da se sploh nisem predstavila. Nisem ravno oseba, ki bi vsem na spletu govorila o sebi, pa vendar...nekaj malega splošnega o meni sledi danes. Ne tako zelo osebnega, pa vendar.

Pa lepo sonček pozdravček vsem.


1.  Stanujem nekje med Goriškimi brdi, Novo Gorico in Koprom. Lahko bi rekla, da se selim po občutku. Če ste gledali Štorjo zagovotov veste kje so Goriška brda. Brda obožujem predvsem zaradi narave in odmaknjenosti od vsega.

2. Študiram na Pedagoški fakulteti, smer razredni pouk. Po poklicu sem vzgojiteljica predšolskih otrok.

3. Imam dve veliki ljubezni, oba se začneta na K.

4. Ena izmed mojih velikih ljubezni je Kaos. Natančneje Chaos, vendar smo ga malo preimenovali.
Obožujem pse, predvsem bokserje. Ko bom živela na svojem bom imela zagotovo VSAJ 2. Pasja mati.


5. V januarju sem opravila tudi tečaj za microblading, metodo vrisovanja obrvi po Elite metodi.

 6. Lani poleti sem se poslovila od dolgih las, ki jih včasih zelo, zelo pogrešam. Tako zelo, da večkrat gledam slike in razmišljam o podaljških, čeprav mi je tudi paž všeč.


7. Obožujem dobro hrano. Moja najljubša restavracija v Kopru je Sarajevo 84.
Zelo rada tudi KUHAM in pečem.
Moje najljubše jedi so polnjeni kalamari, pica na 1001 način, zelenjavne juhice in čevapi.
Obožujem sadje, predvsem jagodičevje.


8. Prosti čas, ki ga imam sicer zelo malo, ponavadi preživim kar v naravi. V pajkicah/ trenerki in nenabarvana. Na fotografiji nabiram šparglje, ki jih uporabim na ogromno načinov- rižotke, juhice, omakice...


9. Obožujem sivko in vse povezano z njo. Doma imam mini nasad, želim pa si takšnega res velikega. Iz sivke izdelujem macerate za kreme, pirine piškote s sivko, vrečke za omaro in kar tako, šopke za okrasitev stanovanja. Moj naslednji podvig v poletnem času je bananin sladoled s sivko in čokoladnimi koščki.
Ni lepšega, kot vonj sivke na vrtu.


10. Sama imam mini vrtiček. Obožujem jagodičevje in nekaj malega ga imam tudi sama, Prav tako pa sem navdušena zeliščarka, okoli hiške imam posajenih ogromno zelišč, nekaj jagod, v maminem vrtu pa si prisvojim kotiček za zelenjavo. Lani sem imela tudi mini nasad čilijev, pa ne za to, ker bi bila takšna ljubiteljica, ampak zaradi barv in oblik- odlično se obnesejo tudi kot balkonski okraski.


11. Fotografija z robidnicami in jagodami je iz vikenda, nekje nad Novo Gorico. Meni eden izmed najljubših krajev v pomladnem, poletnem in jesenskem času. Daleč stran od vseh, a še vedno na dosegu roke. Moj prvo zmenek :D


12. Obožujem čokoladne sladice. Kljub temu, da jem precej zdravo pa so moja razvada tudi bonboni. Sploh v izpitnem času in kadar sem pod stresom. Tisi cukrasti, kisle kače ali pa noro sladke breskvice.

13. Zelo rada pečem, ponavadi se na vseh rojstnih dnevih pojavim s torto. Ne maram klasičnih tort, ampak takšne res posebne, z domačimi kremami in po možnosti čokoladne. Rada preizkušam nove okuse in kombinacije.



14. Sladoled je moja sladka razvada. Za vse, ki obiščete Koperček pa priporočam SLADOLEDARNO! Včasih, ko se počutim res slabo in si zaželim sladoleda pa naročim takšnega brez sladkorja, sadnega. Če sem omenila Sladoledarno pa moram nujno tudi našo, Novogoriško Dolce Vito, imajo res najboljši sladoled.


15. Saj ne, da bi rada izpadla kot kronik, vendar je Jagermeister moja najljubša alkoholna pijača, ki pri meni nikoli ne sme manjkati v hladilniku. Jegercola, zmaga!

16. Da se malo popravim, alkohol je le razvada, drugače pa zelo rada pijem vodo in domače nesladkane čaje. V poletnih dneh pa limonado in domače ledene čaje.


17. Obožujem Koper, vendar samo v pomladnem in poletnem času. Lepo vreme in plaža, dobra hrana in dobra družba. Poleti se tukaj res veliko dogaja. V zimskih mesecih pa je Koper zame mesto duhov, tukaj se zelo malo dogaja in meni je prav dolgčas.


18. Obožujem kozmetiko, rada preizkušam nove izdelke...no saj zato pa ste pristali tukaj, ane? Bolj kot dekorativa pa mi je všeč negovalna kozmetika.


19. Še bolj kot to, pa zelo rada iščem nove znamke naravne kozmetike. Podpiram domače in lokalno.

20. Včasih tudi sama izdelujem kaj naravnega, v mojem mini domačem laboratoriju. Ponavadi je to kakšno maslo za telo ali balzam za ustnice.


21. Živim za pomlad in poletje. Zime in mraza res ne maram. Obožujem pa dolge dneve, sprehode in sončne zahode. Komaj čakam poletje, morje, kopalke, zdravo zagorelo polt in koktejle!

22. Rada fotografiram vse živo, telefon nosim vedno povsod s sabo in posnamem pomembne in posebne trenutke. V pomladnih mesecih so to predvsem cvetoči cvetovi.

23. Obožujem Instagram. Ko slika pove več kot tisoč besed.


24. Moja največja razvada je ležanje na plaži. In ja, brez čivave. Z dobro knjigo, nekje na samem, daleč od vseh, v tišini. Ponavadi v senci.

25. Brez Čivave? Saj ne, da so mi mali psički grdi, vendar obožujem velike pse s karakterjem.


26. Najraje prebiram Sugarlove blog, ki pa piše moja draga Monika.
Prav tako pa zelo rada spremljam tudi druge domače in tuje blogerke. Od domačih spremljam čisto vse, če mi le uspe.


27. Zelo rada se lotim tudi kakšnega DIY projekta, zanj pa dobim navdih na Pinterestu, ali pa pri naši Niki Veger, ki ima prav umetniško žilico.


28. Skoraj leto je že odkar ga ni več med nami, pa se čisto vsak dan spomnem na mojo slino staro. Zelo ga pogrešam.


29. Obožujem blond barvo las, edina, ki se je nisem naveličala. Kljub temu, da je po mojem mnenju najbolj zahtevna in uničevalska barva pa že kar nekaj let vztrajam pri njej. In vedno znova si premislim, ko pomislim na to, da bi se pobarvala v rjavo.


30. Zelo se bojim frizerk, saj sem povečini bila precej razočarana. Še dobro, da imam sestro, ki je odlična frizerka in ustreže vsem mojim muham.


31. Obožujem parfume, nikoli jih ni preveč... Doma jih imam celo zbirko, težko si predstavljam, da bi imela samo enega najljubšega. Parfume ponavadi ločim glede na sezono in priložnost. D&G The one pa me spremlja skoraj čez celo leto.


32. Tako majhne, kot velike.... Te male različice nosim v torbici in so prav priročni.


33. Sem prava oboževalka domače hrane. V poletnem času izdelujem naravne sokove iz breskev in marelic, ter marmelade. Lani sem se lotila tudi malo bolj posebnih verzij, češnjeva marmelada s sivko.

34. Letos začenjam s projektom za dušo, čim več hrane pridelati doma, čim manj kupovati.

35. Kljub temu, da jem bonbone in včasih celo še večje packarije... pa me trgovine prav odbijajo, če se le da ne kupujem hrane v trgovinah kot so Mercator in Spar, ampak pri lokalnih pridelovalcih. Raje odštejem kakšen € več in vem kaj imam na krožniku.


36. Če sem prej omenila moje navdušenje nad peko, ga delim še enkrat, tokrat v malo bolj fit verziji.
Obožujem izdelavo fit sladic, iz tega področja bom doktorirala, saj redno brskam za novimi recepti in idejami.


To je iz moje strani vse, upam, da sem vsaj malo pritegnila tvojo pozornost in povedala kaj zanimivega o sebi.
Če pa si na izletku na obali, me pocukaj za sladoled v Sladoledarni!!!


You Might Also Like

28 komentarji

  1. Kristina, prav zanimivo je bilo tole prebrati. :) Imam rada takšne poste, kjer lahko malo več izvem o vas puncah. ;) Mi je všeč, da si "zeliščarka", in imaš svoj vrtiček. V lepih krajih živiš - tako pogrešam Obalo! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti kar pridi kaj na Obalo, bova skupaj na sladoled šle :D

      Izbriši
  2. Zelo mi je všeč objava in fotografije so zelooo lepe. Sladke breskvice tudi jaz obožujem in sladoled. :D
    Vse kar je domače pa je itak najboljše, se strinjam. Letos imam tudi sama namen naredit en majhen zeliščni vrt, upam, da mi bo uspelo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srečno z vrtom, zelišča niso nobena umetnost, hrana je pa stokrat boljša, še lepše je ko zadnji trenutek dodaš tisto tvoje, domače, ravno natrgano, sveže.

      Izbriši
  3. We should be friends - se ne bi branila čokoladne torte z domačo kremo za rojstni dan haha sploh tale na sliki zgleda čist preveč dobro!
    Sicer pa zelo všečen post! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lahko sva, pa dobim jaz največji kos, tako da bo fer :D

      Izbriši
  4. Mislim, da bo potrebno kakšen roadtrip do Kopra naredit in se malo najest, haha :D
    Sem pa pri nekaterih stvareh čisto kontra od tebe, sivka mi zelo smrdi, pa Jeger pijem samo ko je reeeees kriza in ni nič drugega :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res vabljena...sicer pa to Sarajevo ne bo razočaralo, vse punce do zdej so mi rekle, zakaj nisem že prej težila s tem. Bi morala že % od prometa pri njih dobivat! Vidiš, ti jeger, jaz vina in piva sploh pogledam ne. :D

      Izbriši
  5. Deam girl kako dober post za branje. In hvala,ker me rada bereš, mi veliko pomeni*, semse nasmejala ob črvih in kislih bonbonih:););) in tale tvoja marmelada s sivko letos bo in en mini lonček še zame:).P.s pogrešam svoj drugi dom,večkrat,velikokrat in pogrešam morje:).Odlično objavo si naredila, tako sem še sama izvedela nekaj novega o tebi, mogoče pa kdaj vrnem post in še ti kakšno več izveš o meni.:):):)p.s in tvoji lepi dolgi laskiiiiii, prelepi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boš dobila dva lončka, pa še kakšno drugo zraven, samo boš prišla kar ne češnje še v Brda a?
      Sicer pa saj boš kmalu spet tudi na Obali, počakaj še malo ko bo sončkasto!
      Jajajaja in navijam za objavo!

      Izbriši
  6. Joj torta in sladoled zgledata čisto preveč mamljivo. A pri torti so okoli tiste čokoladne palčke, ki so znotraj hrustljave?
    Kako to, da si se odločila za paž? Jaz sem ga imela samo enkrat v zadnjih letih in sem bila dejansko precej zadovoljna z njim. Rroblem je bil le, ker sem celo življenje navajena na dolge lase in sem jih začela hitro pogrešati, tako da te čisto razumem, kaj hočeš reči :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, okoli torte so tisti Milka piškoti, ki so obliti s čokolado, hrustljavi. Je že samo to dovolj :D
      Za paž je bil preblisk, sicer sem vmes že kar nekaj časa govorila, potem je pa samo padla odločitev-rabim spremembo.
      Ja, točno to glede dolgih las, od vedno sem imela res doooolge....

      Izbriši
  7. To je bilo pa res zanimivo za prebrat :). Jaz tudi obožujem sladice in tvoje baking skills zgledajo on point :D. Prav tako sem ljubiteljica parfumov in jih imam veliko preveč, da bi jih lahko vse porabila :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;) On point zgledajo vsake toliko, pridejo tudi krizni trenutki, ampak saj izgled ni vedno važen a :D
      Jaz sploh ne vem če bom kdaj vse porabila, imam pa ban...ampak kaj, ko kakšen kar sam pristane v košarici ali pa prileti za darilo :D

      Izbriši
  8. Bomo šle skupaj v Sladoledarno. In na plažo s ČIVAVO!!!! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zoya/ Zoja je prijazna čivava, upam da je pozabila skoraj usodni padec v Triglavu, hahahaha :D

      Izbriši
  9. iii, lepo je zvedeti nova dejstva o tebi. Meni je pa všeč Kapitanija ker imajo tudi brezmlečne sladkobe. Mogoče se enkrat oglasim tudi v Sladoledarni, to je blizu Super soka ane?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sara, v Sladoledarni imaš tudi kar nekaj veganskih sladoledov, prav posebne odpičene okuse! Super sok....ne vem kaj je to, vendar imajo tam vmes pri tržnici neke sokove, verjetno je to to?

      Izbriši
  10. Krasna objava! Zelo rada spoznavam vse punce skozi take objave. Se pa strinjam, da res živiš v lepih krajih in bi se jih splačalo obiskat, tudi tvoje kuharske sposobnosti delujejo njammi!:P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kateri kraj točno misliš? Po IG vidim, da te Obala precej matra :D :D

      Izbriši
  11. Zelo zanimiva objava, všeč mi je, da si vključila tudi fotke. :)
    Se tudi sama najdem v marsikateri točki. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fotke pa obvezno, se mi drugače sploh zanimivo ne bi zdelo :)

      Izbriši
  12. Zelo lepo je izvedet nekaj dejstev o tebi in delima si strast do pečenja in kuhanja 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potem pa morda pade ena bitka čokoladnih tort ;)

      Izbriši
  13. You got me at čevapi <3 Super zanimiv post! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Polnjeni klamari in gumjasti črvi(bonboni) ! Jaz to obožujem! Super je bilo prebrati te zanimive stvari o tebi, imava kar nekaj skupnih :) Fino je prebrati na tvoje blogu tudi kaj v tej smeri. <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Super objavica, z veseljem sem jo prebrala in imava kar nekaj skupnih zadevic =)
    xo
    K.

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images