ALTERNA CAVIAR BODYBUILDING VOLUME SHAMPOO, CONDITIONER & 3 MINUTE SHINE BOOST

17:25


Innnn....slišala sem samo še Alterna, Alterna in Alterna...pa sem rekla "to morem sprobat"
Niti za sekundico mi ni žal, izdelki vredni vsakega centa.

Po tem, ko sem iz cheap drogerijskih šamponov prešla na kvalitetne frizerske sem pri veliki večini opazila nenormalno razliko na laseh. Prva izmed takšnim znamk je bila Kerastase, ki je bila zame boginja v negi las. Nekaj čisto drugega od Baleinega šampona za slab € v DMju. 
Potem pa sem dobila kar nekaj predlogov za Alterno. Res, da je cena za nakup vseh treh izdelkov precej visoka (okoli 35-40 € za kos v frizerskih salonih, ponekod celo 45 €), preko spletnih trgovin nekje 10 € ceneje. Kljub vsemu boste vse tri izdelke zelo težko dobili pod ceno 90 €.
Izdelke dobite tudi v njihovi spletni trgovini- KLIK.

Nekaj o ALTERNI

Kozmetika ALTERNA | ALTERNA – lasna kozmetika profesionalcev. ALTERNA je od leta 1997 ustanovitelj novega pristopa k luksuzni lasni negi. Strokovnjaki - pokrovitelji blagovne znamke Alterna verjamejo, da naj bi za svoje lase izbirali samo klinično preverjene in v praksi testirane izdelke, ki vsebujejo naravne in za telo koristne sestavine. Vsi izdelki blagovne znamke ALTERNA v sebi namreč združujejo 3 "P": profesionalnost, preverjenost in popolno naravno čistočo. Izdelki blagovne znamke ALTERNA se proizvajajo iz dragocenih, naravnih snovi, kot sta kaviar ali bambus in ne boste v njih našli nobenih parabenov, sulfatov ali drugih škodljivih dodatkov. Po več kot 15 letih razvoja patentiranih tehnologij, intenzivnem testiranju tako kliničnem kot praktičnem, lahko blagovna znamka zatrjuje, da ob nakupu njenih izdelkov veno dobite res to, kar obljublja. Ne nazadnje je blagovna znamka sinonim profesionalnosti in kakovosti brez kompromisov. Profesionalna lasna nega ALTERNA ponuja revolucionarne izdelke, ki določajo standard najbolj luksuzne kozmetike za lase na svetu. Svoj ugled je blagovna znamka dobila zaradi rezultatov ne obljub. Resnične inovacije in dokazljivi rezultati so pridobili blagovni znamki široko bazo zvestih strank. Hillary Duff, Kate Moss, Russell Crowe, Naomi Campbell, Julia Roberts, Jennifer Aniston… To je le nekoliko primerov zvezdnic svetovnega formata, ki uporabljajo izdelke blagovne znamke ALTERNA. "V Alterni ne testiramo izdelkov na živalih, vendar na zvezdnicah!"(Katie Holmes, igralka in solastnica Alterna Haircare)


Embalaža
Ni čisto nič posebnega, pa vendar so mi boljše navadne embalaže, ki delujejo na potisk. Še boljše so mi tiste na pumpico, ki jih imajo ponavadi v frizerskih salonih.
Tukaj me je zmotilo samo odpiranje, maska je super, šampon in balzam pa imata mini "šobico" na vrhu, skozi katero težko doziraš koliko šampona želiš, tako da se včasih, če nisi prav pozoren vsuje prevelika količina šampona.

Cena
Zasoljena, zelo zasoljena, vendar vredna vsakega centa.
Kljub visoki ceni priporočam nakup celotne nege, saj je le tako učinek 100 %.
Če se težko odločite za vse tri izdelke pa predlagam vsaj šampon in balzam.


Šampon
Učinek šampona mi najprej na začetku ni bil pretirano všeč, potem pa sem hitro ugotovila zakaj. Ker je šampon brez sulfatov in parabenov, ki sem jih bila tako zelo navajena. Moji lasje so po uporabi "zaribali", ker so bili tako zelo dobro očiščeni. Edini podoben učinek sem doživela pri L'orealovem čistilnem šamponu.
Kako sem se tega občutka rešila?
Kot sem že omenila je najboljše, da zraven uporabite vsaj še balzam iz iste linije, ki potem lase spravi v red. V red mislim dobesedno, saj iz slamastih, skuštranih in las brez življenja naredi ven ponovno gladke in sijoče lase. 
Tekstura je zelo gosta, kljub temu pa se šampon lepo nanese na lasišče in zelo dobro speni. Za lepo peno in občutek očiščenega lasišča sem ga nanašala dvakrat. Sicer to tudi navadno delam, ker imam po nekaj dneh lasišče precej mastno.
Šampon mi zdrži za nekje 20 uporab, torej za nekje 3 mesece redne uporabe. 10 € na mesec se potem sploh ne sliši več tako slabo. 
Vonj šampona je precej svež, vendar ni moteč in ne ostane na laseh po pranju.



Balzam
Je za moje pojme "must have" kos, ki ga nanesete po šamponiraju. Že zgoraj sem napisala o učinku balzama na lase, bom pa tukaj še na dolgo. Ponavadi je prva stvar, ki me kolegice vprašajo kakšna je razlika v teh in cenejših balzamih? Jaz najdem OGROMNO razlik.
Na prvi pogled niti ne, kasneje pa ja.
Sama imam muhaste lase, precej slamaste, švigajo mi po svoje, prvo uro po pranju so super, potem pa naelektrene in ja, MUHASTE!
Prva razlika, ki jo najdem je v količini nanosa. Alternin balzam nanesem le za lešnik in ga lepo razporedim po laseh, počakam kakšno minuto in sperem. Kaj pa po sušenju las? Vsi balzami so mi top do trenutka ko si lase posušim. Alternin poskrbi, da so moji lasje na mestu in sijoči še kar nekaj časa. Odkar uporabljam Alterno si las ne špricam več z lakom in jih zraven gladim, saj mi stojijo tako, kot jih postavim in ne postanejo že po eni uri suhi in slamasti.
Tudi tukaj je tekstura trdnejša, vendar nič posebnega. Gost balzam, ki se lepo razmaže in potrebno ga je nanesti zelo malo.


Tretma
No, bodimo iskreni, lahko bi rekli tudi kar maska za lase. Uporabila sem jo čisto na koncu, po pranju las. Obstaja še ena možnost uporabe in sicer, pred pranjem las, nanesete kar na suhe lase in pustite kakšno uro, še bolje kar dve.
Tretma je namenjeni suhim lasem brez sijaja.

Bom ponovno kupila ta izdelek? Bom videla, zaenkrat sta mi dovolj tudi šampon in balzam, za poletno nego pa bom potrebovala zagotovo tudi tretma.
Velik plus tretmaja sem našla v končnem izgledu, sploh takrat, ko sem imela res suhe lase.


Ocena? 4
Mali minus zaradi embalaže in malo večji zaradi cene, ki pa se jo ob navdušenju takoj preboli.

Priporočam!

Je katera že sprobala Alternine izdelke?
Priporočate še kaj njihovega?

Pozdravček,
Kristina

You Might Also Like

10 komentarji

  1. Nisem poznala te firme, vsekakor ti zaupam - da je vredna svojega denarja, čeprav imam zelo neproblematične lase in so tudi ob drogerijskih šamponih lepi in sijoči :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meni so bili isto ok, dokler nisem sprobala Kerastase in Alterne :D Je pa res, da imam sama blond lase... kar je še dodaten "plus" :D

      Izbriši
  2. Meni je zelo všeč Alterna Smooth Kendi Dry Oil Mist :) Pa balzam iz Caviar linije. Nasploh se mi zdi, da je balzam zelo pomemben. Jaz imam ponavadi kakšen cenejši šampon za lase, ki ga kombiniram s salonskim (dražjim) balzamom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kendi olje na WL torej! :D
      Jaz sem vedno kombinirala cenejše, zdej pa sem se navadila, za lase dam največ. Bom pogledala še Caviar linijo.

      Izbriši
  3. Alterna je res vrhunska! Meni osebno sta sicer boljša Caviar Moisture ali pa Blonde, tako da morda enkrat preveri še ta dva ob priliki. Jaz sem imela šampon in balzam več kot 4 mesece, ampak ja - cena je še vedno visoka. Drugače mi je pa top še njihovo Kendi olje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, Kendi olje je na moji WL pristalo, mi počasi vseh ostalih zmanjkuje. Tudi te za blond lase morem preverit, počasi, drugače še bankrotiram :D
      Ma meni se cena ne zdi tako grozna, če imaš za ene 3-4 mesece. Če kupiš ene 3 izdelke si sicer na 100 €, ampak dobro...se tolažim, da ne kofetkam naokoli preveč.

      Izbriši
  4. Nima parabenov in silikonov..to bi še šlo pri meni skozi, čeprav na lasišče res ne upam, bi pa balzam, tam ne paničarim preveč. Bere se odlično in tebi res zaupam, če rečeš, da je top za laske.Čeprav meni je zdj moja Naravna nega super:) A imajo mogoče tudi v manjših vrečkicah npr. maske za kupit?.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti bom jaz priskrbela, da boš dobila za sprobat, ne skrbi :D

      Izbriši
    2. Jaz bi tudi! :O <3

      Če tako hvališ... :P

      Izbriši
  5. Jaz uporabljam Alterno se iz studentskih let. Takrat sem se ful rada hecala, da raje nimam za jesti kot pa da dam stran Alterno :)) Uporabljam Moisture linijo (sampon, balzam, maska), za zascito pred susenjem pa cc kremo. Absolutno najboljsa znamka ever.

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images