FIT IZZIV: SLADKO(R) IN NADOMESTILA

19:07

Vedno znova slišim kako težko je jesti zdravo, kako težko je začeti, kako se je ljubi stvari težko odpovedati. Potem je tu še standarden izgovor ki vključuje časovno stisko.
Kako že pravijo? Kjer je volja tam je pot, nekaj takšnega.

Najtežji je vedno začetek. Jaz sem nora na sladkarije in tortice.
Nikakor se ne morem upreti, pa ne da bi to jedla vsak dan samo....vsako drugi kaj sladkega pa že zapaše.
Naj se sliši še tako čudno in obrabljeno, pa vendar pomaga. Vedno, res vedno s polnim želodcem v trgovino, tako domov ne boste prinesli neumnosti po nepotrebnem.
V trgovino z nakupovalnim listkom, spisati tedenski jedilnik in iz omare pobrati vse nezdrave izdelke.

Potem je tu še sto vprašanj-kaj bom pa jedel?
Obstaja ogromno alternativ sladkorju, ja tistemu belemu uničevalcu.

Zakaj bi se odpovedali čokoladi, če si lahko izdelate svojo?
In ne, tudi tale je lahko okusna, meni osebno veliko boljša od Milke.

Danes predstavljam nekaj "alternativ" izdelkov po katerih radi posežemo- čokolado, tortice in pudingi.

Vsekakor v vaši omari ne sme manjkati kokosova maščoba, sladilo-stevia ali sukrin, kakav v prahu, kokosova moka, arašidovo maslo in chia semena.

KOKOSOVA ČOKOLADA

Sestavine: kokosovo maslo, kakavovo maslo, kakav v prahu, 2 žlički stevie za sladilo, 2 žlici kokosove moke. Za posip pa kokosova moka in chia semena.
Masla na nizki temperaturi raztopim (približno200 g enega in drugega), nato dodam 5 žlic kakava v prahu in kokosove moke. Ko nastane gladka masa jo vlijem v modelčke ali pa sama kar po domače v mini pekač, za podlogo lahko uporabite peki papir. Ko je čokolade že skoraj strjena pa jo lahko posujete še s kokosovo moko in chia semeni.



ARAŠIDOV ČOKOLADNI KOLAČEK

Sestavine so popolnoma iste, kot pri zgornji čokoladi, uporabila sem kar isto maso. Kolačke sem izdelala tako, da sem v okroglo skledo nalila vodo, jo zlila ven in nato vanjo nalila za višino dobrega centimetra čokolade. Pustila sem, da se rahlo strdi, dodala 2 žlici arašidovega masla-doma narejenega. Nato sem na vrh ponovno naložila za dober centimeter čokolade in zadevo pospravila v hladilnik za dobro uro.
Po dobri uri sem nekako zadevico "pobrala" ven, iz fotke pa je razvidno, da sem se kar mučila, tako da bom v prihodnje uporabila kar modelčke.


KOKOSOV PUDING Z RIŽEM IN KAKAVOM

Tole je recept, ki vam pober ecele 5 min časa, če izvzamem kuhanja riža.
V vodi skuhamo riž, lahko ga celo malo "prekuhamo."
Ko je riž kuhanj vanj dodam malo kokosove vode in mleka, ter spasiram.
V mešanico dodam žličko ali dve stevie v prahu, 2 žlici kakava, kokosovo moko in nalijem v kozarčke.
Po želji lahko dodamo tudi chia semena,
Predlog, za vse ki ste xxl sladkosnedi pa še tole- posujete lahko s toplimi jagodami in domačim čokoladnim prelivom brez sladkorja.


Upam, da se boš pridružil/a našemu FIT IZZIVU in si v tem postu našla kakšen recept, ki ti bo olajšal vsakodnevno sladkanje. Si morda v prihodnje želiš še kakšno drugo verzijo zdravega recepta?

P.S se opravičujem za slabo kvaliteto fotk, fotografirano je bilo res na hitrco, saj smo bili zeloooo lačni.

Pozdravček, Kristina

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Super super objava :D 100% preizkusim čokolado in arašidovo čokoladni kolaček :) me pa zanima kako doma narediš arašidovo maslo? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čisto preprosto...jaz pol kg arašidov vržem v blender in miksam, 2 min, pa postrgam naokoli, pa pavza, pa spet 2 min in to ponavljam...če imaš kakšen močen blender je takoj narejeno, ene 5 krat ponoviš postopek in je to to. Zelo hitro in poceni rešitev.

      Izbriši
  2. Sva se tudi s fantom odločila, da bova probala sama naredit maslo iz oreščkov, najprej arašidovo, potem pa še kakšne drugačne kombinacije :) bo ravno lepo šlo skupaj s fit izzivom :D sama pa obožujem med in si ga kar dam malo v toplo mleko ali pa jogurt, kadar mi zapaše kaj sladkega, seveda v zmernih količinah :) ampak so tudi tile recepti zanimivi in se jih splača preizkusit :) in pred kratkim sem malo brskala po youtubu in našla en super recept za zdrave zajtrk piškote, ki bi tudi sodili sem, če jih sprobam med fit izzivom in če bo dobro sporočim naprej :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ufff tole bo super nadomestek čokolade in sladic :)

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images