L'OCCITANE GURMANSKA ZGODBA: PAMPLEMOUSSE RHUBARBE, MIEL MANDARINE & JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI

21:09



 L'Occitane gurmanska zgodba se je začela nekako takole:

Slaščičarski mojster Pierre Hermé je na povabilo prijatelja Olivierja Baussana za L’OCCITANE ustvaril tri kolekcije dišav po svojem pretanjenem okusu. Rezultat? Čudovite dišave – kompleksen, pa vendar nedvoumen poklon Korziki, otoku lepote, in sredozemskim pokrajinam, ki jih oba, Hermé in Baussan, tako strastno obožujeta. Elegantne embalaže, odete v aromatične barve, je oblikoval Baussan.


Pierre Hermé je svojo kariero začel pri ranih štirinajstih letih kot vajenec pri Gastonu Lenôtru. Povsem je spremenil tudi najgloblje zakoreninjene tradicije, vedno znova pa odkriva nove svetove okusov. Hermé nima dobrega spomina samo za okuse, temveč tudi za dišave. Navdihujejo ga »sestavine, ki prebudijo hrepenenje, in sestavine, ki prikličejo užitek.«

Zgodba se je nato nadaljevala v L'Occitane trgovini, ki se nahaja v centru Ljubljane. Tu sem se vanjo vključila tudi jaz, ko sem domov  predhodno prejela najlepše in odišavljeno vabilo v zlati kuverti. Bilo je tako osebno in posebno.Tako zelo posebno kot je nova L'Occitane gurmanska kolekcija.


In zgodilo se je – vstopila sem skozi vrata prijetne male francoske trgovinice v centru našega glavnega mesta, kamor sem bila povabljena.
Ob pogledu naokoli sem opazila nekaj znanih obrazov in na sredini trgovine so bili postavljeni izdelki iz nove kolekcije.
Čudovite barvne kombinacije, bolj kot to pa dišeče.
Kolekcija, ki te potegne in pritegne, zanimive in nevsakdanje kombinacije, za katere niti v sanjah ne bi rekla, da spadajo skupaj.
Ko se je predstavitev izdelkov končala, sem imela v mislih samo eno stvar, in še preden sem si ustvarila sliko, pa so že bili na mizi postreženi v prečudovitih barvnih kombinacijah in okusih.
Seveda govorim o makaronih, po naše, ali po francosko macarons.  Macaronsi so tipična francoska sladica, sestavljena iz beljakov, sladkorja in mandljev. Okus je tipično sladek, seveda s priokusom mandljev, barve pa so povsem stvar vaše (upam, da neomejene) domišljije. Seveda je na sredini nekakšna krema, ki sladici doda piko na i.



In ker me je sama kolekcija tako navdušila, sem skozi spoznavanje ugotovila, da so tudi pri L'Occitanu želeli, da nas ta spominja na francoske makarone.
Njihov parfum je lično zapakiran v škatlico, ki je videti kot makaron, prav tako pa imajo letos prečudovite darilne škatle, v katere vam zapakirajo darila, ki so ravno tako oblike makarona.

In če se že vse vrti okoli gurmanske kolekcije in makaronov, mislim, da bi bilo prav, da vam tokrat predstavim mojo skromno idejo za božično darilo.
Ideja je nekoliko neobičajna, precej unikatna, darilu pa bo dodano tudi nekaj vaše kreativnosti in domišljije.
Seveda vam predlagam, da se odpravite v najbližji L'Occitane in tam pobrskate za nekaj darili za vaše najdražje, zraven pa lahko dodate nekaj čisto svojega – in to je tisto, kar bo vaše darilo naredilo tako posebno.
»Double win«, bi temu rekel moj fant.
L'occitane izdelke bom predstavila kasneje, in sicer vse tri kolekcije, sedaj pa se bom posvetila ideji za božično darilo.

Kot predlog imam v mislih morda kremo za roke iz kolekcije Miel Mandarine ter macaronse z okusom mandarine in medeno-mandarinino kremo.
Vir: Pinterest


 Osnovni recept za macaronse je takšen:


Sestavine:
   *  110 g mandljev (mletih)
     *   200 g sladkorja v prahu
 *     90 g jajčnega beljaka (pribl. 3 jajca – natančno tehtanje!)
    *    1 ščepec soli
     *   30 g kristalnega sladkorja
*         hrana za živila (v prahu, po želji)

Priprava:

Za macaronse najprej ločimo jajca. Beljake s soljo stepemo s čistim paličnim mešalnikom v povsem nemastni skledi. Ko se beljak obarva, postopoma vsujemo kristalni sladkor in stepemo v čvrst sneg.
Mandlje in sladkor v prahu zmeljemo v mlinčku in ga pretlačimo skozi sito. Beljakovo zmes previdno zmešamo z mešanico mandljev in sladkorja. Zmes nadevamo v brizgalno vrečko in nanesemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Uporabimo lahko ustrezne modelčke za macaronse, ki so ravno prav veliki. Če jih nimamo, potem na papir narišemo enako velike kroge za podlago. Krogi morajo imeti pribl. 3 cm premera.
Zmes za macaronse enakomerno nabrizgamo na kroge. Zelo pomembno: macaronsi morajo nato počivati pribl. 15–20 minut. Pri tem se oblikuje skorja, ki zadržuje vlago v pecivu in preprečuje, da bi se na površini pojavili rezi.
Pečico segrejemo na 160 °C in pečemo pribl. 15 minut z ogrevanjem spodaj. Ko se na dnu oblikuje t. i. »podnožje«, so gotovi.
Macaronse vzamemo iz pečice in jih skupaj s papirjem za peko položimo na vlažno delovno površino. Macaronsi vsrkajo tekočino, zato jih bo lažje odstraniti s papirja, ko se ohladijo.
Nato jih lahko še nadevamo.

Moj skromni nasvet:
Macaronse lahko rahlo oranžno obarvate, da bodo še bolj pritegnili poglede.
Če se odločite za mojo idejo s kremo za roke, pa lahko naredite mandarinino kremo z medom in čokolado.
Za kremo predlagam 100 ml sladke smetane, 20 g masla, nastrgano mandarinino lupinico, žličko kakava v prahu, žličko medu in malo ruma.
Predlagam, da si ogledate še nekaj trikov zavijanja daril in moje predloge, kako zaviti darilo, da bo čim bolj praznično.
Pri tem seveda ne pozabite na ZLATO barvo, saj je to barva letošnjega božiča in L'Occitane barva.


Vir: Pinterest

 Vir: Pinterest
 Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Za vse, ki vas zanima, kako smo se imele punce na L'Occitane srečanju, pa prilagam še nekaj fotografij, ki sem jih sama posnela.

Prepustila sem se celo spretnim rokam L'Occitanovih prodajalk, ki so me učile, kako se zavija darilo s plastenjem.











In čisto za konec še nekaj o L'Occitane kolekciji, če se vam morda utrne kakšna ideja za darilo, v nasprotnem primeru pa priporočam obisk trgovine, kjer boste lahko vse izdelke preizkusili in kjer vam bodo prijazne svetovalke predstavile kolekcijo. 
Prav tako pa si izdelke lahko ogledate na uradni L'Occitane strani (www.loccitane.si).

Priznam, mene je kolekcija povsem prevzela. Če bi izbirala favorita, bi se težko odločila, imam pa na moji listi najljubših definitivno kreme za roke, ki so med drugim tudi odlična mala pozornost za božično darilo.
Seveda ne morem mimo tega, da ne bi omenila, da sem toaletno vodico Pamplemousse Rhubarbre že uvrstila na mojo »wish listo«, ki se imenuje »Božiček, prosim, prinesi mi«.

Če vas morda zanima celotna kolekcija, vam predlagam, da berete dalje.

Opise sem pobrala kar iz uradne L'Occitane strani.
 Pamplemousse Rhubarbe

Kdo drug kot Pierre Hermé bi si drznil združiti arome rabarbare, nageljnovih žbic in muškatnega oreščka s temperamentno dišavo grenivke? Ta mehka in subtilna kombinacija je stvaritev moškega, ki v srcu nosi Korziko – Otok lepote, ki ga vsako poletje obišče skupaj s prijateljem Olivierjem Baussanom.

EAU DE TOILETTE PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 75 ml
Ko se prepleteta grenivka in rabarbara, nastane kontrastna dišavna harmonija, ki združuje vse odtenke – od zelenega in svežega do začimbnega in toplega. L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. V novi Eau de Toilette Pamplemousse-Rhubarbe osvežilna in dražestna grenivka objema izrazite note zelene in sveže rabarbare, nato pa se združi z začimbnim srcem ter ustvari globoko in kontrastno dišavo, primerno tako za ženske kot moške. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …

GEL ZA PRHANJE PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 250 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Novi Gel za prhanje Pamplemousse-Rhubarbe nežno in brez izsuševanja očisti kožo ter jo prefinjeno odišavi z živahno začimbno dišavo, ki subtilno spaja rabarbaro, korziško grenivko in prefinjene začimbe. Le kaj bi lahko bilo bolj poživljajoče od močne dišave grenivke in rabarbare ob stiku s prijetno toplo vodo?

MLEKO ZA TELO PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 250 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Novo vlažilno Mleko za telo Pamplemousse-Rhubarbe z lahko in hitro vpojno sestavo pomaga navlažiti kožo in jo prefinjeno odišavi z živahno začimbno dišavo, ki subtilno spaja rabarbaro, korziško grenivko in prefinjene začimbe. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …


BALZAM ZA USTNICE PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 12 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Novi Balzam za ustnice Pamplemousse-Rhubarbe, obogaten s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zaščititi kožo ustnic ter jo naredi mehko, prožno in sproščeno. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …

PARFUMSKO MILO PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 50 g
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Novo Parfumsko milo Pamplemousse-Rhubarbe, obogateno z izvlečkom iz korziške grenivke, nežno in brez izsuševanja očisti kožo ter jo ovije z živahno začimbno dišavo. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …

KREMA ZA ROKE PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 30 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Nova Krema za roke Pamplemousse-Rhubarbe, obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati kožo rok ter jo ovije z živahno začimbno dišavo, ki subtilno spaja rabarbaro, korziško grenivko in prefinjene začimbe. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …

PARFUMSKO MILO PAMPLEMOUSSE-RHUBARBE, 50 g
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo praznični dnevi zasijali s sadno-citrusno energijo. Novo Parfumsko milo Pamplemousse-Rhubarbe, obogateno z izvlečkom iz korziške grenivke, nežno in brez izsuševanja očisti kožo ter jo ovije z živahno začimbno dišavo. Prepustite se začimbnim in drhtečim dišavnim akordom, ki očarajo nos – in brbončice …




Miel Mandarine 


Zapeljiva dišavna harmonija izpod rok Pierra Herméja združuje značilne note slastnega medu, sveže mandarine in aromatične immortelle/suhocvetnice.

BALZAM ZA USTNICE MIEL-MANDARINE, 12 ml
Francoski slaščičarski mojster Pierre Hermé je za L’OCCITANE ustvaril gurmansko dišavno kombinacijo, ki združuje značilne note slastnega medu, sveže mandarine in aromatične immortelle/suhocvetnice. Novi Balzam za ustnice Miel-Mandarine, obogaten s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zaščititi kožo ustnic ter jo naredi mehko, prožno in sproščeno. Okusite kristaliziran zlat med na s soncem obsijani rezini mandarine …

KREMA ZA ROKE MIEL-MANDARINE, 30 ml
Francoski slaščičarski mojster Pierre Hermé je za L’OCCITANE ustvaril gurmansko dišavno kombinacijo, ki združuje značilne note slastnega medu, sveže mandarine in aromatične immortelle/suhocvetnice. Nova Krema za roke Miel-Mandarine, obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati kožo rok ter jo ovije s slastno in sijočo dišavo, ki spaja korziški med in mandarino. Okusite kristaliziran zlat med na s soncem obsijani rezini mandarine …

Jasmin-Immortelle-Neroli 

»Nasprotja se privlačijo,« pove Pierre Hermé. To je razvidno iz nenavadne harmonije jasmina, immortelle/suhocvetnice in nerolija: tri sorodne duše se drzno spajajo med seboj ter razkrivajo svoje nežne in ognjevite značaje. Ustvari se preplet prefinjene lahkotnosti in čutnega, bogatega razkošja. Popolnoma ženstvena cvetna dišava, ki jo je ustvaril slaščičarski mojster Pierre Hermé, združuje bele dišavne note vrtov, ki zadehtijo ob zori, z zlatimi notami cvetlice, ki krasi korziško makijo.

EAU DE TOILETTE JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 75 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Nova Eau de Toilette Jasmin-Immortelle-Neroli je kontrastna harmonija, ki združuje vse odtenke – od prefinjeno lahkega do sijajno bogatega. Svež in prefinjen neroli se bohoti z neustavljivo lahkotnostjo, ki jo ožarja topla in vznemirljiva immortelle/suhocvetnica s Korzike. S svilnato tančico jasmina sta povezana v dišavni šopek, ki je popolnoma ženstven in presenetljivo čuten. Sijoča angelska dišava, ki jo je za L’OCCITANE ustvaril francoski slaščičarski mojster Pierre Hermé, združuje bele dišavne note vrtov, ki zadehtijo ob zori, z zlatimi notami cvetlice, ki krasi korziško makijo.

GEL ZA PRHANJE JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 250 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Novi Gel za prhanje Jasmin-Immortelle-Neroli nežno in brez izsuševanja očisti kožo ter jo prefinjeno odišavi z zapeljivo sijočo dišavo, ki spaja bele cvetove in korziško immortelle/suhocvetnico. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.

MLEKO ZA TELO JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 250 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Novo vlažilno Mleko za telo Jasmin-Immortelle-Neroli z lahko in hitro vpojno sestavo pomaga navlažiti kožo in jo prefinjeno odišavi z zapeljivo sijočo dišavo, ki spaja bele cvetove in korziško immortelle/suhocvetnico. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.

LESKETAJOČI PUDER ZA TELO JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 20 g
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Novi Lesketajoči puder za telo Jasmin-Immortelle-Neroli, ki ga z blazinico nežno nanesete na ramena in dekolte, kožo polepša s finim leskom ter odišavi z mehko dišavo, ki razkriva zapeljivo sijočo mešanico belih cvetov in korziške immortelle/suhocvetnice. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.


BALZAM ZA USTNICE JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 12 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Novi Balzam za ustnice Jasmin-Immortelle-Neroli, obogaten s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zaščititi kožo ustnic ter jo naredi mehko, prožno in sproščeno. Ustnicam podari lesketajočo rožnato barvo. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.

KREMA ZA ROKE JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 30 ml
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Nova Krema za roke Jasmin-Immortelle-Neroli, obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati kožo rok ter jo ovije z zapeljivo sijočo dišavo, ki spaja bele cvetove in korziško immortelle/suhocvetnico. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.

PARFUMSKO MILO JASMIN-IMMORTELLE-NEROLI, 50 g
L’OCCITANE je poskrbel, da bodo letošnji prazniki še posebej blesteči. Novo Parfumsko milo Jasmin-Immortelle-Neroli, obogateno z eteričnim oljem korziške immortelle/suhocvetnice, nežno in brez izsuševanja očisti kožo ter jo ovije z zapeljivo sijočo dišavo. Sijoča angelska dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.

Lep praznični pozdravček vsem.
Zelo bom vesela delitve objave in mnenja o novi L'Occitane gurmaski kolekciji.

Kristina



You Might Also Like

12 komentarji

  1. Oh kar mika me, da bi spekla tole poslastico, pa se bojim, da sem jih na eventu pojedla preveč in si bom vzela pavzo od njih:). Ampak vseeno hvala za recept:) Fantastična, drugačna kolekcija, posebna ampak mamljiva. Težko zgrešiš z njo, jst se vedno čudim kako jim uspe skombinirati vonje, ki ti bodo po vsej verjetnosti všeč:), pohvalno:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo, meni je pa to taka sladica da enga ali dva pojem in potem dovolj, preveč so mi nasitni.
      Katera ti je pa najbolj potegnila?

      Izbriši
  2. Mmmm... Veš da pečem veliko stvari in dekoriram torte, ampak makrone še nisem delala! Moram definitivno probat! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A mi narediš objavo " Makaroni in nohtki s Taro." :D :D

      Izbriši
  3. Makrone sem sam enkrat poskusila sama delat in ni bilo lepo :D Bom kar prepustila delo strokovnjakom :)
    Pozabila sem te vprašat, katero šminko si imela na dogodku? Res lep nude odtenek <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ne? Moja najljubša, je nikjer več ne dobim. Res najbolj obstojna, tako lep odtenek.
      Je pa Essence Stay Matt un nude odtenek :D

      Izbriši
  4. Ufff si se pa potrudila s PR materialom :) A veš, da sem to prvo slikico gledala češ "jo objavim ali ne", pa mi je tako hecna, da sem jo na koncu izpustila :)

    A si makrone že kdaj delala? Ena kolegica, ki je bila na tečaju pravi, da je noro težko... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja meni je pa ravno prva fotka bila point začetka zapisa, zakaj se je vse zakuhalo :D
      Drugače sem delala ja in se kar strinjam, natančen moreš bit, imet vse naštudirano in na začetku je verjetno samo zelo okusno, daleč od lepih makaronov :D

      Izbriši
  5. Še dobro, da moram malo bolj resno začeti s ščitnično dieto in sem samo vrgla uč na dobrote. Bo očitno treba toliko več izdelkov kupiti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skupaj z mojimi alergijami, si lahko kar roko podava. Mislim da tako hudo kot pri meni je težko, bolj kot jem zdravo, slabše je.

      Izbriši
  6. Makrone še nisem probala naresti ampak sem se odločila, da vsaj enkrat poskusim :) Verjetno te praznike :P

    OdgovoriIzbriši
  7. Že nekaj časa si jih želim spečt, pa mislim, da to ni zame. Škoda, ker so mi res dobri :)

    OdgovoriIzbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images